HAVADA ÇARPIŞAN İKİ SAVAŞ UÇAĞININ 4 PİLOTU İÇİN ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRERKEN, PİLOTLARDAN BİRİNE AİT OLDUĞU BELİRTİLEN YANMIŞ CESET BULUNDU

 İtalya'da dün çarpıştıktan sonra düşen Tornado tipi iki savaş uçağının pilotlarını bulmak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarda pilotlardan birine ait olduğu belirtilen yanmış bir ceset bulunduğu bildirildi.

Ülkenin orta kesiminde, başkent Roma'nın doğusunda eğitim uçuşu yaparken çarpışan ve dağlık bölgeye düşen jetlerin kalıntıları çevresinde pilotları bulma çalışmaları sürerken, İtalyan basını bölgede yanmış bir ceset bulunduğunu bildirdi. Cesedin pilotlardan birine ait olabileceği kaydedildi.

Gece boyunca yürütülen arama kurtarma çalışmalarında, biri kadın 4 pilottan birinin kimlik kartına ulaşıldığı ve çalışmaların kartın bulunduğu Casamurana beldesinde yoğunlaştığı ifade edilmişti.

Hava Kuvvetleri de kayıp mürettebatın isimlerini açıkladı. Birinci uçakta pilot Yüzbaşı AlessandroDotto (31) ile seyir subayı GiuseppePalminteri (36), ikinci uçakta ise Yüzbaşı MariangelaValentini (32) ile seyir subayı PaoloPieroFranzese'nin (35) bulunduğu bildirildi. Kimlik kartı bulunan pilotun ilk uçakta yer alan seyir subayı Palminteri olduğu kaydedildi.

Bu arada, parlamentoda en çok sandalyesi bulunan muhalefet partisi 5 Yıldız Hareketi, Savunma Bakanı RobertaPinotti'ye bugün parlamentonun Savunma ve Dışişleri Komisyonu'nda Irak'taki gelişmelere yönelik yapılacak bilgilendirmenin ardından jetlerin çarpışmasını soracağını duyurdu.

Corrieredella Sera gazetesindeki haberde, jetlerin kuzeydeki Brescia kenti yakınlarındaki Ghedi'de bulunan 6. Hava Üssü'nden kalktıkları ve uçuşlarının amacının ekimde yapılacak bir NATO testine hazırlık olduğu ifade edildi