Bulgaristan ve Yunanistan'ın, ortak sınır bölgesinde müşterek askeri tatbikat yapmayı planladıkları bildirildi.

Bulgaristan Savunma Bakanı Nikolay Nençev, başkent Sofya’da Yunanistan Savunma Bakanı Panas Kammenos ile bir araya geldi.

Nençev, Meçhul Asker Anıtı önünde askeri törenle karşıladığı Kammenos ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Yunanistan'ın özel harekat timleri ile iki ülkenin ortak sınır bölgesinde, müşterek bir askeri tatbikatın yapılmasının planlandığını belirtti.

Tatbikatın amacının "güç ve birlik gösterisi olacağını" ifade eden Nençev, "Savunma sanayi ve askeri istihbarat alanında da önemli bir işbirliğinin temelini atmış bulunduk." dedi.

Nençev, Bulgaristan ve Yunanistan'ın Avrupa Birliği'nin (AB) sınırında iki ülke olduğuna işaret ederek, "Bulgaristan ve Yunanistan'ın sadece kendi dış sınırlarını değil, AB'nin dış sınırlarını da birlikte korudukları herkesçe anlaşılmalıdır." diye konuştu.

Yunan Bakan Kammenos, Bulgaristan ve Yunanistan'ın savunma sanayisinde de önemli bir işbirliği planladıklarını söyledi.

"Bulgaristan ve Yunanistan doğu ve batı arasında çelik bir bağ oluşturuyor." ifadesini kullanan Kammenos, bu konumda bulunan iki ülkenin arasındaki sıkı işbirliğinin Avrupa’nın istikrarına katkı sağladığını bildirdi.

Görüşmede yasa dışı göçün üstesinden gelinmesinin de ele alındığını aktaran Kammenos, "Aramızdaki işbirliği göç sorununun çözümüne katkı sağlar. Karşılıklı işbirliğimiz, AB ve NATO'nun güvenliğine katkı sağladığımızı gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.