Belçika'nın başkenti Brüksel'de 160 kilometrelik bir alanın motorlu araçlara kapatılarak tüm yolların yaya ve bisiklet geçişine açılması üzerine başkentliler arabasız sokakları doldurdu.

Brüksel'de her yıl eylül ayının üçüncü pazar günü düzenlenen ve 19 belediyeyi kapsayan "Arabasız Gün", bu yıl da renkli görüntülere konu oluyor.

Vatandaşlar, arabaların boşalttığı sokaklarda yürüyüş yapıyor ya da bisikletle dolaşıyor.

Kentteki otomobil park alanları gibi yerler, başkentlilere bedava hizmet verirken Brüksel belediyesi de geziler, oyunlar, spor, müzik, sergi, sanat gibi etkinlikler düzenliyor. Bunlardan biri de, Cinquentenaire Parkı'ndan başlayan ve Beursschouwburg'da sonuçlanan bisikletli gezi etkinliği oldu.

Brüksel Toplu Taşıma Şirketi (STIB) bugüne özel olarak yolcularını ücretsiz taşırken polis ekipleri de kentin işlek caddelerinde izinsiz trafiğe çıkan arabalara cezai işlem uyguladı.

160 kilometrelik alanın araç trafiğine kapatıldığı başkentteki "Arabasız Gün"de, araçların ancak özel izinle ve geçerli nedenlerle şehir trafiğine çıkmasına müsaade ediliyor. Toplu taşıma araçlarına, ambulanslara ve itfaiyelere ise kent merkezinde saatte 30 km hız sınırı uygulanıyor.