Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, “1’inci Yeniboğaziçi (Aysergi) Uluslararası Ressamlar Buluşması” için pek çok ülkeden KKTC’ye gelen ressamları kabul etti.

Bozer kabulde, farklı ülkelerden ressamları kabul etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti ve etkinliği organize edenlere teşekkür etti.

Spor, kültür ve sanatın halklar arasında ne denli güçlü bir iletişim aracı olduğunu özellikle siyasilerin çok iyi bildiğini söyleyen Bozer, “Sizlerin küçük ama güzel ülkemizde olmanız, ülkelerimiz arasında da çok güzel dostluk ve kardeşlik bağlarının gelişmesine yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.

Sanat, spor ve kültürel faaliyetlerin gençlere küçük yaşta aşılanmasının önemine işaret eden Bozer, resim dalının pek çok sıkıntıların aşılmasında ve hayata çok daha olumlu bakılmasına yardımcı olan bir sanat dalı olduğunu ifade etti.

Hasan Bozer, Kıbrıs Türk halkının devletini tanıtma sıkıntısı yaşayan bir halk olduğunu, bu nedenle sözkonusu etkinlik için KKTC’de bulunan yabancı konukların Kıbrıs Türk halkını tanımalarının Kıbrıs Türkü için önemli olduğunu kaydetti.

Bozer, KKTC’nin demokrasisi olan, insan haklarına saygı gösteren ve sanata değer veren bir ülke olduğunu belirtti.

ALBAYRAK

1’inci Yeniboğaziçi (Aysergi) Uluslararası Ressamlar Buluşması Koordinatörü Arif Albayrak da konuşmasında, kültür ve sanatın siyasetin dahi zaman zaman değinmeye zorlandığı konularda insanları daha rahat bir araya getirebildiğini, amaçlarının da bu olduğunu ifade etti.

Her ressamın, 15 Şubat tarihinde yer alacak sergide sergilenen en güzel tablosunu organizatör Yeniboğaziçi Belediyesi’ne hediye edeceğini ifade eden Arif Albayrak, “Böylece küçücük bir galeri, daha sonra belki de bir müzenin adımları atılır, bu da ülkemizde eksik olan bir çağdaş sanat galerisinin yapılmasına ön ayak olur” dedi.

Albayrak, Hasan Bozer’i “1’inci Yeniboğaziçi (Aysergi) Uluslararası Ressamlar Buluşması”nın son günü olan 15 Şubat’ta yer alacak serginin açılışına davet etti.

AÇIKGÖZ

Ressamlar Buluşmasının 5’incisini düzenleyen İzmir Balkan Kadınlar Derneği’nin Genel Başkanı Aynur Açıkgöz ise, etkinliğin ülkeler arasında çok samimi ilişkilerin gelişmesine vesile olacağına inandığını söyledi.

Misafir sanatçıların KKTC’deki tarihi miraslarına olan hayranlığını dile getiren Açıkgöz, “Bu kadar küçük ülkenizde bu kadar güzellik barındırmak ve onları dünyaya tanıtmak bir yerde Türk halkının borcudur” dedi.