KATOLİK ALEMİNİN RUHANİ LİDERİ PAPA FRANCISCUS, BU GECE OYNANACAK "BARIŞ İÇİN DİNLER ARASI MAÇ" İLE DİNLER ARASINDA İŞBİRLİĞİ OLABİLECEĞİNİ GÖSTERMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

 Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, fikir babalığını yaptığı bugün oynanacak "Barış İçin Dinler Arası Maç" ile dinler arasında işbirliği olabileceğini göstermek istediğini söyledi.

Roma Olimpiyat Stadı’nda bu akşam futbol dünyasının eski ve yeni 50 yıldızını bir araya getirecek "Barış İçin Dinler Arası Maç" öncesinde, organizasyonun fikir babası Papa Franciscus, arasında milli futbolcu Emre Belözoğlu, Diego Armando Maradona, Fernando Muslera, Roberto Baggio, Gianluigi Buffon, Andriy Shevchenko, Diego Lugano, Juan Iturbe, Samuel Eto’o gibi yıldız topçular ve organizatörleri Vatikan’daki 6. Paulus salonunda kabul etti.

Papa burada yaptığı konuşmada futbolun birleştirici özelliğine dikkati çekerek "Barış için maç, dinler arasındaki işbirliğini göstermek için sembolik bir jest. Benim arzum farklı dinlerden oyuncuları ve antrenörleri bir arada görmek" dedi.

Farklı dinlerden yıldız futbolcuların yanı sıra çeşitli dinlerin İtalya’daki temsilcilerinin katıldığı kabulde Papa Franciscus, sporun yaşama sevinci adeta bir bayram olduğunu belirterek futbolculara "Ayrımcılık, birini hakir görmektir. Siz bu gece ayrımcılığa ‘hayır’ diyeceksiniz" diye seslendi.

Konuşmasının ardından Papa, zeytin ağacı şeklindeki barış kupası verdi. Törende Papa, Belözoğlu'nun arasında bulunduğu futbolcularla tokalaştı.
Kabulün ardından katılımcılar ve Papa toplu fotoğraf çekildi.