AVUSTRALYALILARI KÖPEK BALIKLARINDAN KORUMAK İÇİN SAHİLLERDE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI (İHA) DEVRİYE GEZECEK

Avustralya'da sahile gidenlerin köpek balıklarından insansız hava araçları (İHA) ve akıllı kapanlarla korunacağı bildirildi.

BBC'nin haberine göre, Yeni Güney Galler eyaleti yönetimi ilk denemenin çok sayıda köpek balığı saldırısının meydana geldiği kuzey sahillerinde yapılacağını açıkladı.

Eyalet Endüstri Bakanı Niall Blair, sörfçüler ve yüzücüler için riski düşürmenin kolay bir yolu olmadığı ve sahillerin güvenliğini uzun süreli sağlamak için en yeni teknolojileri denediklerini söyledi.

İHA'ların eyaletin kuzeyindeki Coffs Harbour kentinde, köpek balığı tuzak yemine takıldığında yetkilileri uyaran akıllı kapanların da Ballina'da denenmeye başlayacağı kaydedildi.

Yetkililer, köpek balığı idari stratejisi çerçevesinde alınan önlemlerin, eyalet yönetiminin düzenlediği ve uzmanların saldırıları önlemek için birçok yöntem sunduğu "köpek balığı zirvesinden" sonra alındığını ifade etti.

Avustralya sahillerinde sık görülen köpek balıkları tarafından ölümcül saldırılara uğrayanların sayısı son senelerde giderek arttı. Ballina kentinde şubat ayında köpek balığı saldırısına uğrayan 20'li yaşlardaki erkek sörfçü hayatını kaybederken, ülkenin güneybatısındaki Cheynes kentinde de aralık ayında yine köpek balığı saldırısı nedeniyle 17 yaşındaki bir genç ölmüştü.