Avrupa Birliği (AB) ile Hollanda'nın, Batı Şeria ve Gazze'deki yaklaşık 69 bin memur ve emeklinin eylül ayı maaşlarının ödenmesi için 16,5 milyon Euro katkıda bulunduğu bildirildi.

AB'nin Doğu Kudüs'teki ofisinden yapılan açıklamada, yardımın 15,5 milyon Euro'sunun, 2008'de AB bünyesinde oluşturulan Filistin Reform ve Kalkınma Planı çerçevesinde AB tarafından, 1 milyon Euro'nun ise Hollanda yönetimince adalet sektöründe hizmet verenlere ödenmek üzere karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, AB Filistin Temsilcisi John Gatt-Rutter'in, "AB, Batı Şeria ve Gazze'de sorumluluklarını üstlenmeye başlayan Filistin ulusal uzlaşı hükümetini desteklemeye devam edecek. Gazze, 1967 yılında işgal edilmiş Filistin topraklarının temel parçasını teşkil ediyor. Gelecekteki Filistin devletinin de parçası olacak" ifadesine yer verildi.

Rutter ayrıca yardımın Kurban Bayramı'ndan önce yapılmasının, kamu sektöründeki memurların çabalarını övgü niteliğinde olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Filistin'de, Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakat çerçevesinde 2 Haziran'da uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Ancak hükümetin, Gazze'deki eski hükümete bağlı çalışan işçi ve memurların maaşlarını ödememesi nedeniyle protestolar düzenlenmişti.