Austin,  13 Aralık 18 :  Microsoft'tan sonra 847 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünya'nın en değerli ikinci şirketi olan Apple 1 milyar dolarlık ikinci yeni üssünü ABD’nin Austin kentinde kuruyor.
133 dönüm araziye kurulacak yeni kampüs Ar-Ge başta olmak üzere şirketin operasyonel ve finansal işlemlerini geliştirmek için kullanılacak. Şirket bu yeni yatırım alanında ilk etapta 5 bin kişiye iş imkanı sunmayı hedefliyor.
Kaliforniya eyaletinde bulunan Cupertino şehrindeki merkezinden sonra en çok çalışanın bulunduğu Austin'i yeni üs olarak seçen şirketin ayrıca Seattle, San Diego, Culver City ve Kaliforniya'da da yeni iş alanları kuracağı kaydedildi. Her bir şehirde binden fazla kişiye istihdam imkanı sunacak şirketin önümüzdeki üç yıl boyunca Pittsburgh, New York Boulder, Kolorado'daki faaliyetlerini de genişletmesi planlanıyor.
Şirket 2023'e kadar 20 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor
Başkan Trump'ın Çin ile girdiği ticaret savaşlarının birçok ABD'li küresel şirketi zor durumda bıraktığı sır değil. Trump'ın politikaları nedeniyle dış ticarette zorluk yaşayan şirketler ülkedeki iç yatırımların arttırılması için oval ofisten kolaylık bekliyor.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın kapsamlı vergi reformları sonrası oluşan yatırım fırsatını değerlendirmek isteyen şirket 2023'e kadar ülkede 20 bin kişiye istihdam fırsatı sunacak 30 milyarlık bir yatırım hedefliyor.
(EURONEWS/FG)