Almanya'da 2012 yılında kişi başına 135 litre alkol tüketildiği ve 1,8 milyon kişinin alkol bağımlısı olduğu belirtildi.

Almanya Bağımlılık Sorunları Merkezi'nin yayımladığı 2012 raporuna göre, Almanya'da her yıl alkol ve tütün ürünleri tüketimine bağlı nedenlerle 74 bin kişi hayatını kaybediyor.

Son yıllarda sigara bağımlılığının gerilediği, buna rağmen 18-64 yaş arası erkeklerin yüzde 34'ünün, kadınların ise yüzde 26'sının sigara kullandığına dikkat çekildi.

Önceki yıl kişi başına 996 adet sigara içildiği, 135 litre alkol tüketildiği vurgulandı.

Alkol tüketiminde, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ülkeleri arasında ön sıralarda yer alan Almanya, Lüksemburg, Fransa, Avusturya ve Estonya'nın ardından 5. sırada yer alıyor. Ülkede 1,8 milyon kişinin alkol bağımlısı olduğu bildiriliyor.

Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi, sigara ve alkol bağımlılığıyla mücadelede vergilerin yükseltilmesi, satış saatlerine sınırlama getirilmesi önerisinde bulunuyor.

Raporda ayrıca Alman devletinin alkol vergisinden yılda 3,3 milyar avro kazandığı ancak alkol tüketimine bağlı hastalıklarla mücadele için yılda yaklaşık 26 milyar avro harcama yaptığı vurgulanıyor.

Alman Bağımlılık Sorunları Merkezi yöneticisi Raphael Gassmann, "Uluslararası oranları göz önüne aldığımızda bağımlılık yapan maddelerin tüketiminde çok yüksek bir noktada bulunuyoruz" ifadesini kullandı.