İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı, 2012 yılı ilk kırsal kesim soysal konut arsa dağıtımını Alaniçi’nde gerçekleştirdi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler  Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa Kaymakamı Beran Bertuğ, UBP Gazimağusa milletvekilleri Ertuğrul Hasipoğlu ve Afet Özcafer ile Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren’in katıldığı törende 54 kişiye arsa  hak sahipliği belgesi verildi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Çavuşoğlu, hükümet olarak herkesi kendi toprağında tutmak ve daha güçlü aile yapısı oluşturmak amacıyla  başlattıkları proje kapsamında geçen yıl bini aşkın kırsal kesim sosyal konut arsası dağıttıklarını, 2012 yılının ilk arsa dağıtımını da Alaniçi’nde gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Geçmiş yıllarda sosyal konut arsa bedellerinin neredeyse parsellenmiş özel arsalara yakın fiyatlarda olduğunu,  hükümet olarak buna bir düzenleme getirdiklerini söyleyen Çavuşoğlu, alt yapı konusunda da yerel yönetimlerle işbirliği yaptıklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, KKTC devletinin varlığına ve geleceğine inanan insanlar olarak arsa açıp gençlere vermeyi kutsal görev addettiklerini belirtti.

Atalarının yanında, doğup büyüdüğü topraklarda yuva kuran insanların daha mutlu bir yaşam sürdüklerini söyleyen Çavuşoğlu, herkesi doğup büyüdüğü yerde tutmaya devam ederek daha güçlü bir KKTC yapacaklarını kaydetti. 

Alaniçi Muhtarı İbrahim Tankı da, köyün gençlerine mutluluk yaşattıkları için emeği geçenlere teşekkür etti.