SEÇİM ÖNCESİNDE YAPILAN OPERASYONLARDA 18 TALİBAN ÜYESİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Afganistan'da seçim öncesi Taliban'a yönelik yürütülen operasyonlarda 18 militan öldü, 7'si yaralandı.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, son 24 saatte Afgan güvenlik güçleri tarafından Taliban'a yönelik Kunar, Kunduz, Kandahar, Zabul, Vardak, Logar, Gazne, Paktiya, Farah ve Helmand kentlerinde operasyonlar düzenlendiğini, operasyonlarda 18 Taliban üyesinin öldüğünü, 7 militanın yaralandığını açıkladı.

Helmand, Farah, Host, Herat, Uruzgan, Kandahar, Lağman ve Nangarhar vilayetlerinde Taliban'ın yol kenarına yerleştiği 23 bomba Afgan güçleri tarafından etkisiz hale getirilirken, operasyonlarda 5 Taliban üyesi de yakalandı.

Söz konusu operasyonlarda çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği belirtildi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahed, "İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan rakamların yanlış olduğunu, son 24 saatte ülke genelinde yaptıkları onlarca saldırıda, çok sayıda Afgan ve yabancı askerin öldürdüğünü" iddia etti.

Öte yandan, ülkenin Helmand ve Paktika kentlerinde 3 Taliban üyesi, yol kenarına yerleştirmeye çalıştıkları bombaların patlaması sonucu öldü.

Afganistan'da devlet başkanlığı seçimleri 5 Nisan'da yapılacak. Taliban, devlet başkanlığı seçimlerini engellemek için saldırılarda bulunacağını açıklamıştı.