Afganistan'ın güneyindeki Helmand kentinin Musa Kala ilçesinde Taliban tarafından polis karakoluna düzenlenen silahlı saldırının ardından çıkan çatışmada 17 polis ile 10 militan öldü.

Helmand kentinin Musa Kala ilçesi emniyet amiri Muhammed Musa yaptığı açıklamada, ilçenin Kencek bölgesinde Taliban tarafından polis karakoluna düzenlenen silahlı saldırının ardından çatışma çıktığını, çatışmada 17 polis ile 10 militanın öldüğünü söyledi.

Dün gece çıkan çatışmada 3 polisin de yaralandığını bildiren Musa, çatışmanın saatlerce devam ettiğini, Taliban ile çatışan polise merkezden yardım gönderilmediğini belirtti. Musa, "Saldırı altında polisler, mühimmatları bitene ve ölene kadar Taliban ile çatıştı, Taliban polisin 3 aracını ateşe verdi, iki aracı ve bazı silahları götürdü" dedi.

OPERASYONLARDA 49 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Afganistan İçişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde Taliban'a yönelik operasyonlarda 49 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Operasyonların Kapisa, Tahar, Kunduz, Kandahar, Uruzgan, Gazne, Paktiya ve Paktika kentlerinde düzenlendiği aktarılan açıklamada, 30 militanın da yaralandığı duyuruldu.