ABD'NİN DOĞUSUNDA, KAR FIRTINASI BEKLENTİSİ 3 BİN CİVARINDA UÇUŞU İPTAL ETTİRDİ

 Amerikan Ulusal Meteoroloji Dairesi'nin ülkenin doğusunda son yılların en şiddetli kar fırtınasının beklendiği yönündeki açıklamaları, fırtına gelmeden havayolu şirketlerinin 3 bin civarında uçuşu iptal etmesine neden oldu.

Ülkenin doğusunda, kar fırtınasının beklendiğini duyurmasının ardından yetkililer, halka fırtınaya hazırlıklı olmaları uyarısında bulundu.

Fırtınanın, özellikle Pensilvanya'nın doğusundan New England'a kadar olan bölgedeki 29 milyon kişiyi etkileyeceği belirtildi.

New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, düzenlediği basın toplantısında, şehirde kar kalınlığının "rekor seviyelerde" olacağını ve halkın fırtınaya hazırlıklı olmasını istedi. "Bu şehrin tarihindeki en büyük kar fırtınası yaşanacak" diyen Blasio, kar kalınlığının 90 santimetreyi geçebileceğini söyledi.

New York'ta pazartesiden itibaren 35 saatlik fırtına uyarısı yapıldı. Fırtınanın etkili olacağı bölgelerdeki yetkililerin uyarıları nedeniyle halk, başta ekmek olmak üzere birçok temel gıda maddesini temin etmek için alışveriş merkezlerine akın etti.

Kürek ve özel kar kürüme aletleri satan mağazalarda müşteri yoğunluğu yaşanırken, kar fırtınasına hazırlık yapılan New York belediyesi, gece boyunca buzlanmaya karşı yollara tuz serpti.

Ülkede, birçok havayolu şirketi New York, Boston ve Philadelphia'ya yapılacak uçuşları iptal edeceğini açıklarken, hali hazırda 3 bin 100 uçuşun iptal edildiği kaydedildi. Birçok havayolu şirketinin iptal hazırlıklarını sürdürdüğü bildirildi.

New York Afet Yönetimi kuruluşunun verilerine göre, ABD'de en büyük kar fırtınası 68 santimetrelik kar kalınlığıyla Şubat 2016'da görülmüştü.