POLİS, BİRKAÇ HAFTA ÖNCE ABD'YE GELEN IRAKLININ ÖLDÜRÜLMESİYLE İLGİLİ İKİ ŞÜPHELİYİ ARIYOR

MÜSLÜMAN TOPLUMUN TEMSİLCİLERİ, CİNAYETİN ARKASINDA ''DİNİ ÖNYARGILAR'' OLUP OLMADIĞININ ARAŞTIRILMASI İSTEDİ

ABD'nin Texas eyaletinde bir Iraklı, yağan karın fotoğrafını çekerken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

The Dallas Morning gazetesinin haberine göre, 36 yaşındaki Ahmed El Cumayli, Dallas kentinde ailesiyle fotoğraf çekerken açılan ateş nedeniyle yaralandı. Hastaneye kaldırılan El Cumayli, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Cumayli'nin 20 gün kadar önce Irak'tan ABD'ye geldiği belirtildi.

Cumayli'ninTeksas'ta yaşayan kayınpederi Muhammed Altae, damadının yeni bir hayata başlamak için iş aradığını söyledi. Altae, tek amaçlarının iyi bir çevrede, güvenli bir yerde yaşamak olduğunu belirterek, "Ama onun bulduğu tek şey kalbine giren kurşun" diyerek tepkisini dile getirdi.

"DİNİ ÖNYARGILAR ARAŞTIRILSIN"

Dallas polisi, Cumayli'nin öldürülmesiyle bağlantısı olduğu düşünülen iki şüpheliyi bulmak üzere çalışma başlattı. Dallas Polis Teşkilatı'ndan JeffCotner, yetkililerin bu olayda ''önyargı'' unsurunu göz ardı etmediğini belirtti.

Amerika İslam İlişkileri Konseyi, Cumayli'nin ölümünün arkasında dini önyargıların olup olmadığının araştırılması için çağrı yaptı.

Konseyin Kuzey Texas Şubesi Yöneticisi AliaSalem, son olarak Kuzey Carolina'da üç Müslüman gencin öldürülmesinin ardından bir Iraklının da hayatın kaybetmesinin Müslüman toplumunda kaygılara neden olduğunu belirtti. Salem, bu kaygıların giderilmesi için olaydaki tüm detayların aydınlatılması ve kanunların sonuna kadar uygulanması gerektiğini söyledi.

ABD'nin Kuzey Carolina ChapelHill kasabasında 10 Şubat'ta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi DeahBarakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed, komşuları CraigHicks tarafından başlarından vurularak katledilmiş, olay ülke ve dünya genelinde büyük tepki çekmişti.