SOĞUK HAVA VE SEL YÜZÜNDEN EN AZ 14 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 ABD'nin Teksas, Kansas ve Oklahoma eyaletinde soğuk hava şartları ve sel nedeniyle en az 14 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

ABD'nin orta kesimlerindeki bazı eyaletlerde perşembe gününden bu yana etkili olan olumsuz hava koşulları can aldı.

Teksas'ın batısından başlayıp Oklahoma ve Kansas'ı etkileyen, ardından Arkansas'ın batısına doğru ilerleyen soğuk ve yağışlı hava, Teksas'ın kuzeyinde 8 kişinin, Kansas ve Oklahoma'da da en az 6 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.

Kansas'taki ölüm olaylarının, başta buzlanma olmak üzere elverişsiz yol durumlarının yarattığı trafik kazalarında meydana geldiği belirtilirken, Teksas'ta hava şartlarına bağlı en az 100 kazanın rapor edildiği kaydedildi.

Teksas'ın kuzeyindeki tüm parklar sel yüzünden kapatılırken, ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi'ne göre, Dallas-Forth Worth Uluslararası Havalimanı'na 1991 yılından bu yana rekor düzeyde yağmur düştü.

Bunun yanında, Teksas'a bağlı Tarrant County'de sel sularına kapılan 70 yaşında bir kadını kurtarmak isteyen Krystal Salazar isimli şerif yardımcısının da sele kapıldığı görüldü. İki saat sonra bir ağaç dalına tutunarak sağ kalan Salazar, kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.