50 Filistinli Gözaltına Aldı


 İsrail asker ve polislerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te evlere düzenlediği baskınlarda dün geceden bu yana 50 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinde Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde, 14'ü Hamas üyesi olduğu iddiasıyla 33 kişi gözaltına alındı. Doğu Kudüs'ün farklı semtlerinde de bugün 4'ü çocuk 17 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Öte yandan, İsrail polis kaynaklarına göre, 13 Eylülden bu yana Doğu Kudüs'te 300'den fazla Filistinli gözaltına alındı.

Yahudi yerleşimcilerin, ağustosun başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla tırmanan gerginlik, son günlerde İsrail'de ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı şehirlerle Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e yükselirken, olaylarda 4 de İsrailli öldü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düzenlenen gösterilere müdahale amacıyla önceki gün Kudüs'e daha fazla asker sevk edilmesi talimatı vermişti.