4 Yaşındaki Çocuk Siri'yi Kullanarak Annesinin Hayatını Kurtardı
Londra'da 4 yaşındaki Ramon isimli bir çocuk, sesli komut uygulaması Siri'yi kullanarak annesinin hayatını kurtardı.

Croydon'da yaşanan olayda annesinin yere düşüp bilincini kaybetmesi üzerine onu uyandırmaya çalışan 4 yaşındaki oğlu, başarılı olamayınca onun telefonunun kilidini açmayı başardığı belirtildi.

Telefonun Siri uygulamasını kullanan küçük çocuk, yardım isteyerek gençler için acil servis birimine bağlandı. Çocuğun annesini kurtarmak için görevli ile konuştuğu anın ses kaydı basın ile paylaşıldı.

Ramon'un Ses Kaydı Yayınlandı

Yayınlanan ses kaydında acil servis görevlisinin çocuğa, annesinin nerde olduğu sorduktan sonra, Roman isimli çocuğun "Gözleri kapalı ve nefes almıyor" dediği duyuluyor. Hayati önem taşıyan o dakikalarda, evin adresini soran görevliye, çocuk doğru bir şekilde adresi vermeyi başarıyor.


Görevliler çağrıyı aldıktan 13 dakika sonra eve ulaşmayı başardıklarında, evde Ramon'u, ikiz kardeşi, küçük kardeşi ve bilincini kaybetmiş bir şekilde yerde yatan annelerini buldular.

Çocuklarınıza Ev Adresinizi Öğretin

Sağlık görevlilerin evde yaptıkları ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan annenin bilincinin açıldığı öğrenildi. Kadının bilincini nasıl kaybettiği açıklanmazken, Metropolitan Police sözcüsü tarafından yapılan açıklamada "Bu çağrı, çocuklarınıza evinizin adresini ve acil bir durumda polisi ya da acil servisi nasıl aramaları gerektiğini öğretmenin önemini vurguladı." denildi.

Açıklamada ayrıca "Bu inanılmaz bir hikaye. Küçük bir çocuk yardım için Siri'yi kullanarak annesinin hayatını kurtardı. Annesi onun sayesinde şimdi hayatta. O ve kardeşleri onunla gurur duymalılar." sözlerine yer verildi.