Dünya turizminin en büyük 5'inci fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT devam ediyor. İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde yer alan EMITT fuarında Türkiye’nin dört bir yanından ve 60 ülkeden 4 bin 500 turizm profesyoneli biraraya gelerek ülkelerinin kültürünü ve doğal güzelliklerini tanıtıyor.

Kuzey Kıbrıs standında Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), Restorancılar Birliği (RES - BİR),  ıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB), eko birlik ve golf turizmi ile sağlık turizmi temsilcileri tanıtımlar gerçekleştirirken; KKTC standını ziyaret eden konuklara Kuzey Kıbrıs'ı tanıtıcı broşürlerin yanı sıra KKTC’ye özgü yiyecek ve içecek ikramı da yapılıyor.  Ayrıca KKTC turizm tanıtım filmi de stantta kurulan televizyonlarda yayınlanıyor.

60 bin 500 metrekare alanda yer alan fuar, ilk iki günde turizm profesyonellerine açık olurken, yarından itibaren iki gün süreyle dışarıdan gelen ziyaretçilere açık olacak.

KKTC standında yer alan turizm sektör temsilcileri, KKTC’ye gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade ederken, gerçekleştirdikleri görüşmelerde çok sayıda bağlantı kurulduğuna dikkat çektiler.

2012 EMITT Fuarı’nda KKTC, sağlık turizmi standı da yoğun ilgi görüyor. Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) "Kuzey Kıbrıs'ta sağlık turizmi" broşürü ile ziyaretçilere Kuzey Kıbrıs'taki sağlık turizmi imkanlarını tanıtıyor.

YDÜ Dışilişkiler Müdürü Ahmet Savaşan, son yıllarda sağlık turizminin ön plana çıkarıldığı Kuzey Kıbrıs'ta YDÜ Hastanesi olarak KKTC'nin sağlıklı bir destinasyon olduğunu anlatabilmek adına bu fuarda yer aldıklarını belirtti.

Turistlerin sadece tatil için değil, sağlık hizmeti almak için de Kuzey Kıbrıs'a gelmeleri için stantta tanıtım gerçekleştirdiklerini ifade eden Savaşan, sağlık turizminin Türkiye başta olmak üzere diğer ülkeler tarafından da olumlu tepkiler aldığını söyledi.