Britanya’da 102 yaşındaki Douglas Hammersley, 1970’lerde işlediği çocuk istismarı suçları nedeniyle mahkemece cezaya çarptırıldı. Britanya tarihinde suçluluğu ispat edilmiş en yaşlı kişi olduğu belirtilen Hammersley’ye verilen iki yıl hapis cezası para cezasına çevrildi.

Üç farklı cinsel istismar suçundan cezaya çarptırılan Hammersley'nin yaşları o dönemde 5 ile 8 arasında değişen üç mağdura 25 bin Pound tazminat ödemesine karar verildi.

İngiliz basınında yer alan habere göre; Hammersley tarafından cinsel saldırıya uğrayan mağdurlardan biri olan ve şu an 40'lı yaşlarında olan bir kadın, Hammersley'nin 100. yaş günü haberini bir gazetede gördüğü ve istismarcısının hala hayatta olduğunu öğrenince kendisinden şikayetçi olmaya karar verdi.

Hakim Francis Sheridan'ın duruşmada mağdur kadına olayın üzerinden uzun zaman geçmiş olmasına rağmen cesaretinden ötürü teşekkür ettiği aktarıldı. Francis, “O adalet için çok uzun bir süre bekledi; onu adalete kavuşturduğumuzu umuyorum” ifadelerini kullandı.

Son olarak Aralık 2016'da 101 yaşındaki bir adam geçmişte iki küçük kız kardeşi ve bir erkek kardeşini cinsel istismara uğrattığı gerekçesiyle 13 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı ve 101 yaşındaki istismarcı kayıtlara Britanya tarihinde suçluluğu ispatlanan en yaşlı insan olarak geçmişti.