10 Bin Yıllık 'Kayıp Orman' Bulundu
Bir dalgıç, Atlas Okyanusunun derinliklerinde tarih öncesine ait bir orman keşfetti.

Uzmanlar yerin altındaki bu gizemli ormanın Avrupa kadar büyük olduğunu tahmin ediyor. 'Kayıp orman'ı keşfeden dalgıç Dawn Watson (45), Norfolk'un Cley next the Sea kıyı şeridinden 300 metre uzaklıktan yaptığı dalışta kayıp ormanı bulduğunu söyledi.
Watson, denizin altındaki ormanda sekiz metre uzunluğunda meşe ağaçlarının bulduğunu ve bu ormanın Buzul Çağı'ndan beri Norfolk açıklarında denizin atına gizlenmiş olduğunu dile getirdi. Ormanın geçirdiği son kışta fırtınalı bir soğuğa maruz kaldığı düşünülüyor.
Deniz Koruma Derneği'nin Güney Anglia'da deniz araştırma projesinde çalışan Bayan Watson ve ekip arkadaşı Rob Sprey, 'kayıp ormanı' bulmalarının büyük bir heyecan olduğunu dile getirdiler.
Kıyı şeridinden 300 metre uzaklıkta yaptığı dalışta bazı karartılar gördüğünü söyleyen Watson, dalışın çok sert olduğunu açıkladı.

Ağaçları ilk gördüğünde kesilmiş olduğunu zanneden Watson, yakından bakınca bütün ağaçların gövdeleriyle ayakta olduğunu görünce çok şaşırdığını belirtti.

16 yıldan beri Kuzey Denizi'ne dalışlar yapan Bayan Watson, bulduğu ağaçların binlerce dönümlük ormanın bir parçası olduğunu düşünmektedir. Buzulların erimesiyle beraber ormanın deniz seviyesinden 120 metre yükselerek suların altında kaldığı tahmin edilmektedir.

Bu büyük keşiften sonra araştırma ekibi daha fazla dalışlar yaparak ormanın büyüklüğünü ve burada yaşamış mamut veya deniz canlılarının fosillerini bulmayı amaçlamaktadır.