Uzmanlardan Çiftlere En İyi Ön Sevişme Önerileri!

1966’da yayınlanan Masters ve Johnson’ın yazdığı Human Sexual Response kitabıyla gündeme gelen ön sevişmenin 4 adımının ardından birçok araştırma yapıldı. İşte uzmanların ön sevişme önerileri.

Kanadalı araştırmacılar hem kadınların, hem de erkeklerin tam anlamıyla uyarılabilmeleri için 11 dakikaya ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Seks sırasında kadınların konsantrasyonu, erkeklere oranla çok daha kolay bozulabiliyor.
Yani bu 11 dakika, söz konusu kadınlar olduğunda biraz daha uzayabilir. Ve eğer bazı kadınlar seks sırasında kendi vücutlarını görürlerse, bu süre daha da uzuyor.
Bunun nedeni olarak da kadınların vücutlarına duyduğu güven eksikliğinin olduğu öne sürülüyor. Bu sorunu aşmak için, erkeklerin partnerine çekici olduğunu, sık sık hatırlatması öneriliyor.
‘The Art of Sex Coaching’ kitabının yazarı Profesör Doktor Patti Britton, “Oyunu erkenden terk etmek zorunda kalmamak için işinizi ağırdan alın.” diyor. Erkeklere, yumuşak öpücüklerle partnerinin ensesini, sırtını ve iç baldırlarını uyarmalarını söylüyor.
West Chester Üniversitesi’nden Profesör Doktor Emily Nagoski, “Ön sevişme sırasında hızlı ve ihmalkâr hareket ederseniz sevgilinizin yaşayacağı orgazmın şiddetini düşürür, hatta imkânsız hale bile getirebilirsiniz.” diyor.
Partnerinizin yaşayacağı orgazmın şiddeti, o noktaya gelmeden önce ne kadar tahrik olduğu ile doğru orantılıdır. Yani onu adım adım finale hazırlamalısınız.

Uzmanlardan en iyi ön sevişme önerileri!

Erkek nefes nefese kalıyorsa, bu durum bedeninin orgazma hızla hazırlanmakta olduğu anlamına geliyor. Bu durumda olaya müdahale edilerek yavaş nefes almaya çalışılmalı ve erkek sakinleşmeli. Erkek biraz rahatlayabilirse, son aşamaya kadar başarıyla ilerleme sağlanabilir.
Bir kadın orgazma yaklaştığında pozisyonu değiştirmeyip, aynı ritimde ve derinlikte devam edilmeli. Çünkü orgazm durumunu kaybedebilir.
Bu aşamada tamamen sevgilinizin vücuduna odaklanabilirseniz bu işi başardınız demektir. Kontrolünüzü kaybetmeyin, çünkü Profesör Nagoski, “Boşalma anı hapşırmaya benzer. Bir kez başlarsa durdurmanız imkânsızdır.” diyor.


Kadın ikinci tur için istekli görünüyorsa, erkek yeniden hazır olana dek zaten fazlasıyla uyarılmış olan partnerinin klitorisiyle oynayıp kendine zaman yaratabilir.
Erkekte stres ve orgazm, ikinci tura kadın kadar hızlı katılamamasını sağlayan prolaktin hormonunun salgılanmasını tetikler. Bu durumda prolaktin seviyesinin azalmasını beklemekten başka çare yok. Stres erkeğin kendine gelme sürecini uzatacağı için rahatlamaya çalışılmalı.