SEKS YAPMADAN DURAMAMA VE BAĞLANAMAMA



Seksten başka bir şey düşünememe, bağlanamama, daldan dala hoplama şeklinde kendini gösteren bu sorunu; fazla psikolojik terimlerle boğmadan açıklamaya çalışacağım.
Aslında bütün suç çocukluğumuzda; Çocukluğumuzda yaşanan psikoseksüel gelişim dönemleri, gelecekteki kişiliğimizi belirlemede ve davranışlarımızı yönlendirmede önemli rol oynamaktadır.
Aslında çok karışık kompleks psikodinamik süreçlerin bir sonucu olarak ortaya çıkan bu durumda kişiler; İlgisini çeken, hedefindeki bir kadını elde edebilmek için her şeyi yapar, çok efor sarf ederler; fakat hedeflerine ulaştıkları, elde ettikleri an bütün motivasyonları biter, büyü bozulur ve görev tamamlanır.
Ve artık o kişinin hiçbir önemi, çekiciliği, cazibesi kalmaz. Bu kişilerin amacı zaten bağlanmak, evlenmek veya aşk değildir, hatta bu kelimelerden şeytanın haçtan korktuğu gibi korkar, kaçarlar.
İlk bakışta belki de modern hayatın getirisi, sorumluluk almaktan kaçmak, gelecek kaygısı taşımamak gibi gözükse de bu sorun modern çağın bir ilişki biçimi değil psikolojik bir bağlanamama, çok eşlilik sorunudur.
Altta yatan psikolojik neden; bilinçaltında yatan intikam alma duygusu, terkedilmeden terk etme kompleksidir.
Fakat bu tarz bir yaşam uzun süre devam ederse, gelecekte sağlıklı bir ilişki yaşayabilme ve yürütebilme imkanı da o derece zorlaşmaktadır.