Çok para kazanan az sevişiyor
13 yılda erkekteki libido kaybı 2 kat arttı, Türkiye'de her 10 kadından 9'u cinsel hayatında mutsuz. 5 çiftten 1'i sevişmiyor

Türkiye'de genç yaştaki her 5 çiftten birinde cinsel isteksizlik görülüyor. Bunun sebeplerinden biri çiftlerin para kazanmaya çok vakit ayırdıkça cinsellikten uzaklaşmaları. Bir diğeri ise akıllı telefonlar... İşte genç çiftlerdeki cinsel isteksizliğin ve seks yapma sıklığındaki azalmanın nedenleri...

YILDA 10 KEREDEN AZ...

Genç kadın ve erkeklerin cinsel isteksizlik ve soğukluk yaşamayacağı düşünülse de gerçek öyle değil. Habertürk'ten Ceyda Erenoğlu'nun haberine göre; her 5 çiftten biri bu sorunla karşı karşıya. Örneğin yılda 10 kereden az ilişki sıklığı sekssiz evlilik olarak tanımlanıyor.

KADINLARIN YÜZDE 70'İ TATMİNSİZ

Dünyadaki kadınların neredeyse yüzde 70'i tatmin olamamaktan yakınıyor. Her 2 kadından biri cinsel isteksizlik yaşıyor. Aile Sağlığı Araştırma Derneği'nin elde ettiği veriler, 10 Türk kadınından 9'unun cinsel hayatında mutsuz olduğu yönünde. Erkeklerde ise yüzde 80'e varan oranda sertleşme ve erken boşalma sorunu yaşanıyor. Her 3 kişiden birinde cinsel problem var


30 YAŞINDA AMA 80'LİK GİBİ

Erkeklerde testosteron hormonu 30'lu yaşlardan itibaren düşmeye başlıyor. Son yıllarda sıklıkla 30 yaşındaki erkek vücudunda 80 yaşındaki erkeğin hormon seviyesine rastlanıyor. Buna, sağlıksız beslenme, obezite, hareketsizlik, uyku sorunları, sigara ve aşırı alkol sebep oluyor. Aşırı stres altında yaşayan, huzursuz, endişeli, hayatta istediği hedeflere ulaşamayan erkekler de daha az testosteron üretiyor.

YANLIŞ CİNSEL BİLGİLER

Kadınlarda ise, stres, ilişkisinde yaşadığı duygusal sorunlar, kültürel ve geleneksel baskılar, yanlış cinsel bilgiler, aile ve çocuklara dair sıkıntılar cinsel isteği azaltıyor. Ayrıca cinsellikten zevk almayan, tatmin olmayan kadının da isteği azalıyor.

AYDA SADECE 2 KERE SEKS

Türkiye'de çiftler haftada 2-4 kez ile ayda 2-4 kez arasında değişen sıklıklarda beraber oluyor. Düzenli seks yapıldığında vücut daha fazla seks hormonu üretiyor. Seks sıklığı 3 haftada bir ya da daha üzerine çıktığında seks hormonları düşüyor. Ne yazık ki; 10 kişiden sadece ikisi cinsel sorunlarını eşiyle konuşabiliyor.

YATAK ODANIZDAN TELEFONU ÇIKARIN

Cinsel dürtülerin ortaya çıkması için beynin mola vermesi gerekiyor. Yatak odasına telefon, e-posta, mesajlar ve sosyal medyayı takip edebileceğiniz akıllı cihazlarla girildiğinde beyin hala aktif çalışma modunda oluyor. Buna iş, aile stresi, zamansızlık ve gerginlik eklendiğinde sorun büyüyor.

İKİ KAT KAZANIP İKİ KAT AZ SEKS

Birçok genç iki kat daha fazla para kazanıyor ama iki kat az seks yapıyor. Çünkü daha fazla ve uzun çalışıp çocuk ve aileyle ilgili pek çok sorumlulukla boğuşuyor. Stres, yorgunluk ve zaman problemi yaşıyorlar. Özellikle genç erkeklerde aşırı iş yükü, sosyal medya, telefon ve diğer teknolojilerin etkisi hormonları düşürüyor. Kronik stres ise libido kaybına yol açıyor.


ERKEKLERDEKİ İSTEKSİZLİK SEBEPLERİ

* Testosteron düşüklüğü
* Sertleşme ve erken boşalma gibi cinsel sorunlar
* Eşin cinsel sorunları
* Hastalıklar, kullanılan ilaçlar
* Depresyon, endişe
* Duygusal faktörler

KADINLARDAKİ İSTEKSİZLİK SEBEPLERİ

* Vajinismus, cinsel ağrı, kasılma sorunları, hamilelik sonrası sendromu, orgazm problemi
* Eşin cinsel sorunları
* Neden zevk aldığını bilmemek, eşi tanıyamamak gibi cinsel bilgi eksiklikleri
* Kadın isteğini belli etmemeli, zevk alan kadın hoş karşılanmaz, kadın seksi başlatmamalı gibi şehir efsaneleri
* Jinekolojik-ürolojik sorunlar, kullanılan ilaçlar
* Duygusal faktörler
* Depresyon, endişe

ALARM NE ZAMAN ÇALAR?

* Eşinizle aranızda tam olarak anlayamadığınız bir cinsel soğukluk varsa
* Eskisine oranla daha az seks düşündüğünüzü ve arzuladığınızı fark ediyorsanız
* Sertleşme kalitesi veya boşalma süresinde olumsuz değişim olduysa
* Uyarılma, orgazm veya cinsel ağrı açısından bir sorun varsa
* Cinsel gücü artırmak için vitaminler ya da farklı ilaçları bolca kullanıyorsanız
* Sertleşme ilaçlarını, boşalma veya başka cinsel destek haplarını doktora danışmadan alıyorsanız
* Bu takviyeler olmadan başarılı bir performans sergileyemeyeceğinize inanıyorsanız
* Seks sıklığınız ayda birden azsa
* Seks yapma fikri bile sizi geriyorsa
* Eşinizle seks konusunda birbirinizi iğnelemeye başladıysanız
* Seks hayatınızın rutinleştiğini, sıkıcı hale geldiğini düşünüyorsanız artık bir uzmana başvurmanın zamanı gelmiş demektir.