Jigolo’nun diğer bir adı Rentboy’dur.Jigolo veya Rentboy olmak için kişilerde belirli özellikler olması gerekmektedir.

Öncelikler titiz ve hijyenik olmak olmazsa olmazdır.Bunun yanı sıra karizmatik ve atletik yapı’da başlıca özelliklerdendir.

Düzgün bir diksiyon ve karşı cinse hitap tarzı’da bir Jigolo’da olması gerekenlerdendir.Jigolo’nun Cinsel performansının üst düzey olması ve yeniliklere açık olmak gerekmektedir.

Olgun ve kültürlü bayanlar gerek iş hayatından gerekse normal yaşantısından uzaklaşarak mutlu olmak istediği anlar vardır.Bu zamanlarda Olgun bayanlar Jigololar’a yönelmektedir.Jigolo arayan bayanlar arasında ünlü isimler’de bulunmaktadır.

Bu açıdan Gizlilik büyük önem taşır.Bir Jigolo yapacağı görüşmeden herhangi bir talep’de bulunup bulunmaması tamamen kendi insiyatifidir.

Bu işi kazanç amaçlı yapan Jigololar olduğu gibi zevk amaçlı yapan Jigololar’da mevcuttur.

Genel olarak bakıldığında jigolo olgun ya da yaşı oldukça fazla oranlarda ilerlemiş olgun bayanlar ile birlikte olan onların cinsel isteklerini para ile karşılayan erkekler olara tanımlanabilmektedir.

Ancak işin aslı o şekilde değildir. Olgun ya da orta yaş üstü bayanlara günlük ya da gecelik arkadaşlık edecek onların gidecekleri partilerde veya davetlerde onlara eşlik edecekistenildiği takdirde cinsel ihtiyaçlarını giderecek olan kişilere verilen isimdir jigolo.

İnsanlar bu durumları hep yanlış anlamakta jigolo deyince hemen akıllarına yaşlı bayanların cinsel ihtiyaçlarını gidermek için kiraladıkları kişiler akıllarına gelmektedir.

Olgun bayanların öz güvenlerinin geriye kazanılmasında yardımcı olan onlara her türlü hizmet ve desteği sağlayacak olan jigololar verdikleri hizmetlerin en üst seviyelerde yaşatılabilmesi için çalışmalarını sürdürmekte ve bayanların ilgilerini çekerek onlara hizmet vermeye ara vermeden devam etmektedirler.