“Cinsel Enerji, Yaşam Enerjisidir”
Tantra öğretisine göre, bedenin gerçeğini kavrayan kişi, evrenin gerçeğini de kavrayacaktır…


Seks yogasında, kadın ve erkeğin cinsel ilişkisi, insan yaşamının tamamlayıcı bir prçası ve daha gelişmiş bir insan ırkına doğru evrimsel gelişmenin bir parçası olarak algılanıyor. Sevgi, şefkat, saygı, onur ve kutsallık, insanın daha göze görünür olan diğer nitelikleri kadar onun bir parçası olarak görülüyor. Dişi, erkekten daha aşağı değil, bir diğerine zıt değil; fakat her ikisi de yaşamın daha yüksek, daha tam ve daha derin zevklerini yansıtan bir birliği arıyor ve buna ulaşıyorlar.


Tantra yoga, insan cinselliği ile ilgilenen tek yoga türü. Karmaşanın yerine zevk, çaresizliğin yerine umut sunuyor. Hem de izlediği yöntemler ve öğrettiği adımlarla sadece yatakta değil, hayatın her alanında…

Tantrik Hindu metinlerinde cinsel birleşmenin sekiz yönü olduğu anlatılıyor:
Smarnanam: düşüncenin sekse odaklanmasına izin vermek
Kirtanam: bir başkasıyla seks konuşmak
Keli: karşı cinse eşlik etmek
Prekshenam: flört etmek
Guhyabhashanam: karşı cinsle samimi konuşma
Sarrtkalpa: cinsel ilişki arzusu
Adhyavasayam: kendini ona vermek için kesin karar vermek
Kriyanishpatti: fiziksel birleşme.

İşte seks yogası, tüm bu aşamaların farkına varmayı, orada gizlenen gücü açığa çıkarmayı ve bedeninizi kullanmayı öğretiyor. Omurganın seks yogasında büyük önemi var. Çünkü omurga, varlığın merkezi ekseni. Her biri farklı sinir sistemlerine bağlı olan omurlar da, omurilikten kuyruksokumuna kadar uzanan merkezi omurilik kanalı da seks yogası için yaşamsal. Çünkü tantra uygulamaları, bu geçit boyunca ‘kundalini’ denilen, uyuyan gizemli gücü, omurganın tabanından başa doğru yükseltiyor.

Kundalini, yükselirken beyne doğru giden yoldaki, adlarına çakra denilen, yedi güç merkezini harekete geçiriyor. Çakralar, Uzakdoğu bilimlerine göre insanların yaşam enerjilerini aldığı ve beden içinde döndürerek dağıttığı yerler.
Eğer seks yogası yapmak istiyorsanız, nefes alma tekniklerini öğrenmelisiniz. Nefes akışına hakim olmak, tüm tantra uygulamalarında işlevsel bir devamlılık sağlıyor.

Hindistan ve Tibet’te neredeyse guru sayısı kadar farklı nefes alma tekniği var. ama tüm seks yogası yöntemlerinin üç soluma aşamasıyla ilişkisi bulunuyor: Nefes alma, tutma ve nefesi verme. Temel nokta, bu soluma döngüsünün üç anı arasında doğru oran kurarak ahenk sağlamak. Çünkü nefes almak, insanın biyoritminin formunu da belirliyor. Solunum oranını yavaşlatıp hızlandırırsanız hem fiziksel hem de zihinsel değişiklikler ortaya çıkıyor.

Bu yöntemleri iyi bilmenin ötesinde, tutkuları, tembelliği, asılsız bilgiyi ve öfkeyi de aşmış olmanız gerekiyor. Benzer şekilde zeki, duyularını kontrol edebilen, tüm varlıkları incitmekten kaçınan, her zaman ve herkese karşı iyi olan, saf ve inançlı olanlar tantra eğitimine kabul ediliyorlar. Obur, aşırı derecede sekse düşkün, arsız, açgözlü, cahil, ikiyüzlü, zevk düşkünü ve ayyaşlar özel olarak reddediyorlar.

Cinsel birleşme yani seks ayini ancak uygun bir hazırlanma döneminden ve yeterliliği ispatlanmasından sonra gerçekleşiyor. Bu süreç genellikle bir yıl alıyor. Seks yogasının cinsel birleşme aşamasına ancak bundan sonra geliniyor. Bu noktada, eğer bu aşamayı birlikte katettiğiniz bir eşiniz yoksa kendinize sizin gibi tantrayı öğrenmiş bir partner seçmeni gerekiyor.

Değişik sevişme pozisyonları, boşalmamak olmamak için kendini tutma yöntemleri ve saatler süren bir teslimiyet, yani asıl eğlence ve gelişim ise bundan sonra başlıyor. Çünkü bu noktadan sonraki birkaç yıl süren deneyim süresince kuyruk sokumundaki kundalininin yılankavi gücü, doğal bir şekilde yukarıya doğru hareket etmeye başlıyor. Bu durum astral bedendeki tüm çakralarınızı harekete geçirse de en güçlü etki cinsel organlarda yoğunlaşıyor ve bir dereceden sonra tamamen sizi sarmalayan güç ve eylem alanınız olan arzularınıza boşalıyor.