ABD'de yaşayan Amanda McLaughlin'in rahatsızlığı BBC3'e konu oldu. 23 yaşındaki genç kadın 'sürekli genital uyarılma bozukluğu' rahatsızlığıyla mücadele ediyor. Bu rahatsızlıktan dolayı nişanlısına seks için adeta 'yalvardığını' söyleyen genç kadın, "Bir ilişki yaşamak çok zor" dedi.

Sürekli cinsel arzu duyan ve bu sebeple evden çıkamayan McLaughlin, “Bu rahatsızlık hayatımı çok etkiliyor. Öyle ki iş bile bulmakta güçlük çekiyorum” ifadesini kullandı.

Sürekli olarak cinsel dürtülerini dizginlemeye çalıştığını ifade eden McLaughlin, bu rahatsızlıkta en büyük destekçisinin ise nişanlısı olduğunu söyledi. Cinsel arzusunu bastırmak için birçok ilaç aldığını söyleyen ABD’li kadın, “10 yıldır bu rahatsızlıktan muzdaribim. Nişanlım JoJo’ya beni rahatlatması için ve benimle sevişmesi için yalvarmak zorundayım” dedi.

Rahatsızlığının bacak ve pelvis bölgesinde ağrıya neden olduğunu söyleyen McLaughlin, “Fiziksel olarak çok şiddetli geçiyor bu rahatsızlık. Dolayısıyla evden dışarı çıkamıyorum” dedi. Semptomlar başladığında 13 yaşında olduğunu fakat kendisine ‘sürekli genital uyarılma bozukluğu’ teşhisinin 4 yıl önce konduğunu söyleyen McLaughlin, “Sürekli uyarılmak hiç eğlenceli değil. Tam orgazm oluyormuş gibi hissediyorum ama olmuyor” dedi.

Genç kadının annesi Victoria, “Sorunun ne olduğunu başta anlamadık. İlk başta seks yapmayı çok sevdiğini düşünüyorduk ama daha sonra bunun bir rahatsızlık olduğunu öğrendik. Çok şaşırdık ve üzüldük” dedi.

Genç kadın, “İlişki sürdürmek çok zor fakat nişanlım beni çok destekliyor. Beni bir kere bir yargılamadı ve ilk görüşte birbirimize aşık olduk. Fakat seks yapınca iş bitmiyor. Bazen sadece ağrılarımı dindirmek için seks yapmak için yalvarıyorum ona” dedi.

Mclaughlin’i tedavi eden Michigan Üniversitesi’nden nöroloji alanında uzmanlaşan Dr. Priyanka Gunta, “Çok nadir bir rahatsızlık olduğu için sebeplerini bilmiyoruz şu an. Fakat farklı sebeplerden dolayı semptomların tetiklendiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandı.