Avustralya'da yapılan bir araştırma alkolün doğurganlık oranlarına büyük zarar verdiğini ortaya çıkardı. Queensland Üniversitesi'nde yapılan araştırmaya göre hem erkekler hem de kadınlar bu durumdan olumsuz etkileniyor.

Kadınlara sık sık hamilelik döneminde alkol tüketilmemesi söylendiğini duymuşsunuzdur… Fakat yapılan yeni bir araştırma gebelik öncesinde erkeklerin alkol tüketmesinin de tehlikeli sonuçları olabileceğini ortaya çıkardı. Avustralya’da yapılan araştırmada çocukların biyolojik babasının alkol tüketmesinin çocuklarda sağlık problemi yaratabileceği ve bunda büyük pay sahibi olacağı kaydediliyor.

Queensland Üniversitesi’nde yapılan araştırmada alkolün sperm gelişimini olumsuz etkilediğini ortaya çıkarırken bunun bebeğin hayatını doğrudan etkileyebileceği belirtildi.

Profesör Karen Moritz’in yönettiği araştırmada alkol tüketiminin, erkek üreme sistemine negatif etkisi olduğu belirtilirken, bu durumun çocuklarda nörolojik, davranışsal ve biyokimyasal açılardan olumsuz sonuçları olacağı belirtildi.

Araştırmada aşırı alkol tüketiminin sperm kalitesi, doğurganlık ve çocuk sağlığı gibi konularda olumsuz etkisi olacağını belirten Profesör Dr. Moritz, “Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar alkolün testislere ve spermin oluşmasında önemli olan hücrelere zarar verdiğini ortaya çıkardı” dedi.