Uzun süreli ilişkilerde cinsellik

Southampton Üniversitesi'nin yaptığı araştırma uzun süreli ilişkiler yaşayan kadınlarla alakalı şaşırtıcı bir sorunu ortaya çıkardı.

Southampton Üniversitesi'nin araştırmasına göre kadınlar cinsel partnerleriyle sadece 1 yıl geçirdikten sonra sıkılıyorlar. Ancak aynı şey erkekler için geçerli değil.

11 bin 508 kişinin cevapları baz alınarak yapılan araştırmanın sonuçları oldukça şaşırttı. Uzmanlar uzun süreli ilişkiler yaşayan kadınların, seksi 4 kat daha az umursadıkları sonucuna vardı.

Ankete katılan kadınların %34'ü sekse ilgilerini kaybettiklerini söylerken erkeklerin sadece %15'i aynı şeyi söyledi. 6 bin 669 kadın ve 4 bin 839 erkekten oluşan katılımcılardan her birinin son 12 ayda en az bir cinsel partneri olmuş. Ayrıca araştırmacılar seks hakkında kadınların erkeklerden daha rahat konuşabildiği sonucuna vardı.

Uzun lafın kısası kısa süreli ilişkiler yaşayan kadınlar seks konusunda daha çok heyecanlanırken 12 ay ve daha fazla süredir aynı kişiyle birlikte olan kadınlar bu konuda heyecanlarını kaybediyor.