Bir garip polis koruması!

Belediyelere ait kadın sığınma evlerinin yerleri mümkün olduğunca gizli tutulmaya çalışılıyor. Koca şiddetinden kaçan kadınların yalnız başına veya çocuklarıyla sığındıkları kadın sığınma evlerine olası saldırıları önlemek adına yeri gizlenirken, boşanma aşamasındaki bazı kadınlara sağlanan Polis korumasının imkanları dudakları uçuklatan cinsten.

Boşanma aşamasındaki kadınları olası saldırılardan korumak amacıyla mahkeme tarafından verilen emir gereği Polis Genel Müdürlüğü tarafından sağlanan koruma hizmeti amacını aşar boyutlara vardı.

Şiddet gören veya şiddet görme ihtimali olan kadınları korumak elbetteki devletin ve polisin asli görevidir. Böylesi bir koruma veren devletimize ve polisimizle ne kadar övünsek azdır. Ancak bir tarafta toplu olarak kalan ve gerçekten şiddetten kaçan kadınları, koruyamadığı gerekçesiyle adresi gizli tutulmaya çalışılan kadın sığınma evlerinde saldırıya açık bir şekilde bırakan bir devlet ile diğer tarafta “DİSKO”ya giden bir kadına polis koruması veren bir devlet!

KIBRIS MANŞET haber merkezine ulaşan ihbar sonrası yaptığımız araştırmalar hayret verici boyutlarda.

Mahkemelerin boşanma aşamasında şiddet görme ihtimaline karşılık kocalarına evden uzaklaştırma ve kadınlara da polis koruması verdiği 5 dava ile polis koruması eşliğinde yaşayan 5 kadın…

Polis Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız araştırmalar sonucunda mahkeme emri gereği koruma altında bulunan 5-6 kadın bulunduğu bilgisi teyit edildi.

Bu korumalar bazen tek olduğu gibi geceleri de herhangi bir yanlış anlamaya mahal vermemek adına 2 erkek polis olarak görev yapıyorlar.

DİSKO KAPISINDA GÖREV

KIBRIS MANŞET’e ihbarda bulunan kişiler boşanma sürecindeki kadınlara verilen koruma hakkı suiistimal ediliyor ve kadınlara hava atma aracı oluyor. Mahkeme tarafından verilen emir gereği görevlendirilen polis koruması amacını aşarak kadının tüm gün boyunca gittiği heryere tabiri caizse “FİRST LADY” koruması gibi bir araçla kendisini takip ederek gidiyor diyerek olayın vehametini gözler önüne serdiler.

Aynı kaynaklar koruma altındaki kadın markete de, iç çamaşırı almaya da polis korumasıyla gittiğini bırakın, iddialara göre eğlence yerlerine, diskoya dahi giden kadınları korumalar kapıda beklediğini de iddia ettiler.

DEVLET BU KADAR ZENGİN Mİ ?

KIBRIS MANŞET’in konuyla ilgili görüşlerini aldığı bazı hukukçular şiddet tehdidi altında olduğunu öne sürerek mahkemeden polis koruması alan bu kadınların, bu olayı istismar ederek bütün gün koruma eşliğinde gezerek devletin hem polisinin zamanını, hem arabasını hem de yakıtını gereksiz yere harcayarak devleti ciddi külfet altına sokmakta olduklarını belirterek;

Yetersiz personel sebebiyle türlü sıkıntılar çeken polis teşkilatının, gündüz 5-6 polis memurunu, geceleri ise 10-12 polis memurunu bu şekilde 5-6 tane araç ve yakıtla meşgul etmek ve dahası devleti masrafa sokmak acaba ne derece doğrudur ? diye yetkililere soru yöneltmemizi talep ettiler.

KORUMA ŞARTLI SAĞLANAMAZ MI ?

Konuyla ilgili KIBRIS MANŞET’e konuşan hukuk çevreleri şiddet tehdidi altındaki kadınları ve hatta vatandaşları korumak devletin birincil görevidir, ancak bu tip durumlarda tehdit altındaki insanları sığınma evlerinde toplu olarak korumak ve acil durumlar dışında gezme maksatlarıyla dışarıya çıktıkları zaman da koruma hizmeti vermemek de devletin hakkı olmalıdır.

Kendi ikametgahında ve gezme ihtiyacı olan hallerde şahıslar özel güvenlik hizmeti almaya yönlendirilmeli, devlet bu külfet altında bırakılmamalıdır dediler.