Yeni Facebook Virüsüne Dikkat!
Ortaya yeni çıkan ve zararsız gibi görünen Facebook virüsü tehlike saçıyor. Peki, yeni Facebook virüsünden korunmak için ne yapmak gerekiyor?

Virüslerin ve tehlikleli yazılımların cirit attığı Facebook'ta yeni bir virüs daha ortaya çıktı. Zararsız bir görüntü dosyası gibi görünen bu virüs, bilgisayarınızı tehdit ediyor. Peki, bu virüs bilgisayara nasıl bulaşıyor?

Yeni zararlı yazılım Facebook hesaplarına gönderilen .SVG formatındaki görüntü dosyası ile bulaşıyor. JPEG formatının aksine içerisinde JavaScript kodu kolayca gömülebilen .SVG formatı özellikle Google Chrome tarayıcısını hedef alıyor.

Gönderilen .svg türündeki dosyaya tıkladığınızda, YouTube'a benzeyen "kerman.pw" sayfası açılıyor. Videoyu görüntülemek için eksik eklenti olduğunu ve eklentiyi indirmeniz gerektiği söyleniyor. Codec görünümündeki eklentiyi indirdiğinizde ise virüs ile karşı karşıya geliyorsunuz.



Facebook virüsünden korunmak için tanımadığınız kişilerden gelen dosyaları açmamanız ve Facebook'un .SVG formatındaki JavaScript kodunu filtreleyene kadar .svg dosya türünden uzak durmanızı öneriyoruz.