Popüler uygulama WhatsApp, bundan sonra konumunuzu gerçek zamanlı olarak listenizdeki arkadaşlarınızla paylaşabilecek. Özelliğin ismi ise 'Mevcut Konum'. Facebook aynı özelliği Mayıs ayında Messenger uygulamasında kullanıcılarına sunmuştu.

WhatsApp uygulaması, iOS ve Android için konumunuzu kişiler listenizdeki isimlerle gerçek zamanlı olarak paylaşabilecek. Bu yeni özellik kişinin kendi konumunu sevdiklerine bildirmesinde ve güvenlik gibi konularda faydalı olabilecek.

KONUM PAYLAŞMA ÖZELLİĞİ BÖYLE ÇALIŞIYOR
Aileniz ve arkadaşlarınızla mevcut konumunuzu paylaşmanızı sağlayan özellik, arkadaşlarınızla buluşurken, sevdiklerinize güvende olduğunuzu bildirirken veya yol durumunuzu paylaşırken oldukça işinize yarayacak. Kısacası özellik, insanlara nerede olduğunuzu bildirmek için basit ve güvenli bir yol sağlıyor. Uçtan uca şifrelenmiş özellik, mevcut konumunuzu kimlerle, ne kadar süreyle paylaşacağınızı da kontrol etmenizi sağlıyor. İstediğiniz an paylaşımı durdurmak veya paylaşım süresinin dolmasına izin vermek yeterli.



WHATSAPP KONUMU NASIL PAYLAŞILACAK?
WhatsApp ile mevcut konumunuzu paylaşmak için bir kişiyle veya grupla sohbet açıyorsunuz. Ardından “Ekle” düğmesindeki “Konum”un altında yer alan “Mevcut Konumu Paylaş” seçeneğini seçiyorsunuz. Paylaşım süresini seçtikten sonra göndere basmanız yeterli. Bu sayede sohbetteki her kişi gerçek zamanlı konumunuzu haritada görebilecek. Birden fazla kişinin mevcut konumunu bir grupta paylaşması durumunda ise tüm konumlar aynı haritada gözüküyor. Özellik sunucu taraflı bir güncelleme olduğu için uygulamada bir değişiklik yapmanız gerekmiyor.