Android Telefonlarda Büyük Tehlike!
Android telefonların çoğunda fabrika çıkışlı virüs tespit edildi

Dünyanın en önemli işletim sistemi olan Android'in tehlike saçtığı anlaşıldı. Ben virüs bulaştıracak bir şey yapmıyorum diyen hatta internete girmeyen kullanıcıları dahi ilgilendiren tehlike, Checkpoint isimli güvenlik firmasının raporu ile ortaya çıktı.


Firma yayınladığı rapora göre Android kullanıcılarının cihazlarına virüs bulaştırma ihtimalinden bahsetmiyor.


Dünyanın önde gelen Samsung, LG, Xiaomi, Asus, Nexus, Oppo, ve Lenovo telefon üreticilerine ait cihazların, fabrika çıkışlı virüs barındırdığından bahsediyor. Yani Popüler bir markaya ait Android cihaz alanlara virüs, fabrikadan yüklü geliyor ve bu listede satış rekorları kıran Galaxy S7 dahi bulunuyor.

Checkpoint isimli güvenlik firması ise bu durum üzerine Android cihaz sahiplerinin kişisel bilgilerinin tehlike de olduğunu belirtiyor.

Fakat söz konusu virüsün cihazlara yüklü bir şekilde kullanıcıya sunulduğundan üretici firmanın da haberi yok. Loki ismindeki virüsün fabrika çalışanları veya paketleme aşamasında yüklendiği düşünülüyor.

İşte virüsün yer aldığı Android cihazların listesi; Android kullanıcılarının kişisel bilgilerini tehdit eden bu virüsten ise kurtulmanın bir yolu bulunuyor. Loki adındaki virüsü tamamen silebilmek için hiçbir yedekleme işlemi gerçekleştirmeden bilgisayar aracılığı ile orijinal sürümü yeniden telefonunuza yüklemeniz gerekiyor. Güvenlik firması, virüsün kendini sık kullandığınız uygulamalara bulaştırdığını belirtti.