Telefonları Şarj Eden Pantolon
Bilim adamları kalça hareketlerinden elektrik üretmeyi çözene kadar, modacıların Joe's Joeans'in #HELLO telefon şarj edebilen pantolonları ile idare etmeleri gerekecek.

Bu pantolonların bel çizgilerine yakın bölgelerinde ince bir batarya cebi bulunuyor ve sağ taraftaki arka cebin neredeyse akasında kalan bölgede de bir akıllı telefon cebi var.

Joe's Jeans, bu "moda öncüsü telefon dostlarının" bir batarya ile etrafta dolaşırken, telefonları da arkalarında şarj edeceklerini ümit ediyor. Bu sistem, telefonu herhangi bir eski dış batarya ile şarj etmekten pek farklı değil. Ancak buradaki asıl önemli olan fark, bütün bu sistemin özel bir pantolona dikilmiş olması.

Her ne kadar bu sistem ilginç gözükse de, tasarımcıların telefon cebini yan tarafa doğru açılı bir şekilde yerleştirmiş olmaları, oturduğunuz zaman telefona fazla basınç gelmemesi anlamına geliyor. Eğer normal bir arka cebe koyulsaydı, bu durum pek geçerli olmayacaktı. Ayrıca bu pantolon ile beraber kemer kullanmak, biraz garip hissetmenize sebep olabilir.

Şimdilik #HELLO pantolonları sadece kadın dar kesim pantolonlarda bulunmaktalar. Kadınların giysilerindeki ceplerin sürekli olarak küçüldüğü bir zamanda yaşadığımız düşünülürse, teknoloji sever moda takipçilerinin, eşyalarını koyabilecekleri bu fazladan ceplerden memnun olacakları söylenebilir.

Bu pantolonların fiyatı 189 ABD doları olarak belirlenmiş (bataryalar, bu fiyata dahil değil). Telefonunuzu şarj etmek için ince bir batarya kutusu da almak istiyorsanız, fazladan 49 dolar daha vermeniz gerekiyor. İnce gümüş batarya, Micro-USB ve iPhone uyumlu şarj kabloları ile sunuluyor ve bir iPhone'u yüzde 70'e kadar şarj etme sözü veriyor. Batarya kutusu ise 3.75 inç (9.5cm) uzunluğunda ve özel cebine tam olarak sığıyor.

Şimdi tek yapmanız gereken şey ise, telefonunuzu arka cebinizde şarj edebilme rahatlığına sahip olmak için bu özel tasarım pantolona ihtiyacınız olup olmadığına karar vermek.