ŞOK! Sony Mağazalarını Kapatıyor!
Sony Kanada ‘dan başlayarak mağazalarını kapatmaya başlayacak…

Son zamanlarda hep kötü haberlerle ve küçülme kararlarıyla gündeme gelen Sony ‘den maalesef bir kötü haber daha geldi. Sony Kanada ‘da bulunan mağazalarını kapatma kararı aldı. Şirket yetkilileri CBC ‘ye yaptıkları açıklamada bu iddiaları doğrularken mağaza kapatma işleminin sadece Kanada ile sınırlı kalmayabileceğini de söyledi.


Geçtiğimiz sene içinde bilgisayar sektöründen çekilmesi ile gündeme gelen ardından televizyon üretimine son verileceği ve mobil cihaz üretiminde ürün tiplemesinin azaltılması kararları ile teknoloji dünyasında şok yaratan Sony’nin üzerindeki kara bulutlar dağılmak bilmiyor. Kanada ‘da bulunan mağazalarını kapatma kararı alan şirket Kanada’da satışlarına yetkilendirilmiş perakendeciler ile devam edecek. Şirket bu karar ile giderlerini bir nebze olsun azaltmış olacak. Kanada ‘nın ardından Sony ‘nin başka ülkelerde de bu yönteme yavaş yavaş geçmesi bekleniyor.


Sony ‘nin bu yeni kararının şirkete olumlu etkisi olacak mı hep birlikte göreceğiz.
Sony her ne kadar mağaza kapatıyormuş gibi görünse de dünyanın en ilginç teknoloji mağazasını da Dubai’de açtı. Sony’nin Dubai ‘de açmış olduğu su altı mağazasına ait fotoğrafları görmek için tıklayın.