Şimdi De Bu Oldu: Akıllı Makarna Üretildi!
Star Wars'tan esinlenen bilim insanları şekil değştiren akıllı makarnalar geliştiriyor. Daha az alanda daha fazla gıda depolama amacıyla geliştirilen makarnalarda jelatin selüloz kullanılıyor.

MIT ve Syracuse Üniversitesi araştırmacıları ilginç bir projeye imza attı. ShiftDelete’de yer alan habere göre özellikle astronotlar için önemli olan gıda depolama alanını daha verimli kullanabilmek için şekilde değiştirebilen makarnalar üretiliyor.

AZ HAVA ÇOK MAKARNA
Gündelik hayatta marketlerde satılan makarnaların paketlerinin %67’sinin havayla dolu olduğu düşünülünce alan kazanmak için adım atmak mantıksız görünmüyor. Bilim insanları “az alanda, daha çok gıda” prensibiyle hareket ederek jelatin-selüloz kompozitinin iki boyutlu filmlerinin suda çeşitli 3D şekillerde dönüştüğünü keşfettiler ve şekil değiştiren makarna üretmeyi başardılar.
Üretilen makarnalar şimdilik doku ve lezzet bakımından zayıf olarak görülüyor. Bilim insanları önce makarnanın dokusunu düzenlemeyi başarmayı ardından da lezzetini iyileştirmeyi planlıyor.