Sharp’tan Çerçevesiz Ekranlı Akıllı Telefon Serisi: Aquos Crystal
Sharp, akıllı telefonların ekran çerçevelerini tarihe gömmeye kararlı. Üreticinin geliştirdiği yeni akıllı telefon da, bu kararlılığın mertebesini iyi bir biçimde ortaya koyuyor.

Aquos Crystal

Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde tanıtılan Huawei Ascend P7′nin incecik çerçevesini bile geride bırakan akıllı telefon, çok yakında ABD pazarına sunulacak. İlk bakışta ön kamerasının alışılmadık bir biçimde alt kenara yakın konuşlandırılmasıyla dikkatimizi çeken cihazın sistem özellikleri ne yazık ki dış görünüşü kadar ilginç değil.

720p HD kalitesinde görüntü çözünürlüğü sunan Sharp Aquos Crystal’in ekranı 5 inç büyüklüğünde. Bu ekrandan çok da büyük olmayan cihaz, 13 cm uzunluğunda, 6,7 cm genişliğinde ve 1 cm kalınlığındaki kasası ile 140 gr çekiyor.

Aquos Crystalin ekran panelinin hemen altında, 1,2 GHz saat hızında sınırlandırılmış Snapdragon 400 çipset barındırıyor. 1,5GB RAM ve 8GB hafıza içeren cihazın LTE ile 4G mobil internet desteklediği de söyleniyor.

Android 4.4.2 KitKat işletim sistemini içeren Aquos akıllı telefon serisinin en yeni üyesi, Harman Kardon’un ses teknolojisini de kullanıcısına sunacak.

Aquos Crystal X



Şirket, asıl sürprizini Japon iç pazarı için saklamayı tercih ediyor. Aquos Crystal X, Amerikalılara sunulan Aquos modelini sekize katlayan bir akıllı telefon olacak.

5,5 inç’lik dev ekranıyla Full-HD görüntü kalitesi sunan Aquos Crystal X, Snapdragon 801 çipsetiyle HTC One M8′e göz kırpıyor. 2GB RAM, 32GB dahili hafıza ve 2610 mAh batarya ile tam bir amiral gemisi olan cihazın boyutlarının biraz önce bahsettiğimiz modelden yalnızca 0,5 cm daha uzun ve geniş olması ise bizleri hayrete düşürüyor.

Sharp’ın ekran çerçevesinden yoksun akıllı telefonlarının görselleri sizlerle.