Robotların Evcil Köpeği Olacağız

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, geçen gün verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.
Yapay zeka, hiç şüphesiz günümüzün en önemli projelerinden. Birçok bilim insanı ve yazılımcı yapay zeka üzerinde çalışıyor ve bu konuda devamlı olarak gelişme kaydediyorlar. Dünyanın önde gelen bilim adamlarından Stephen Hawking ise yapay zekanın insanlığın sonunu getirebileceğini söylüyor. Yapay zeka konusunda bir uyarı da teknoloji dünyasının önemli isimlerinden olan Steve Wozniak'tan geldi.

Austin'deki bir teknoloji forumuna katılan Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, robotların gelecekte insanlardan daha akıllı olacağına dikkat çekti ve yapay zekaya sahip robotların gelecekte gezegenin hakimi olacağını söyledi.

Wozniak'ın açıklamalarındaki en dikkat çekici kısım ise, insanların ileride robotların evcil hayvanı olacağına yönelik söylediği sözler oldu. Wozniak'a göre insanlar, konfor düşkünlüğünden ötürü gelecekte robotların bakımına muhtaç hale gelecek. Böyle devam ederse insanlar, bizim köpeklere sunduğumuz konforu robotlardan almaya başlayacak ve sonunda, robotların bakıma muhtaç evcil hayvanları haline gelecek.

Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?