Öldükten Sonra Facebook Hesabı Ne Olacak?

Paylaşılan onlarca fotoğraf, mesaj kutusunda biriken yüzlerce yazışma, yer bildirimleri, durum iletileri vs. Allah gecinden versin ama siz buralardan göçüp gittiğinizde ne olacak tüm bunlara? Belki şimdiye kadar hiç düşünmediniz ama Facebook ise sizin yerinize bunu da düşündü.
Facebook malumunuz artık hayatımızın bir parçası olmaktan öte bir durumda. Hayatımız Facebook oldu. Kimiz, neyiz, kimi seviyoruz, neredeyiz her şeyimiz Facebook üzerinde. Birileriyle bir şeyler paylaşmaktan ziyade artık, birilerine yaşadığımızı haber vermenin yolu gibi Facebook. Facebook hesabında bir ay boyunca paylaşım yapmayanlar hakkında "Acaba başına bir şey mi geldi?" diye sormuyor muyuz? Hatta bazen bu soruların yanıtı olarak yine arkadaşımızın hesabı üzerinden "Güzel kardeşimiz Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur..." gibi mesajlar görüp üzülmüyor muyuz? İşte bu gibi durumlar artık son derece olağan hale geldiği için Facebook hesabı ölsek de namımızın yürümeye devam edebileceği bir mecra olarak değerleniyor. Vasiyetnamemizde "Facebook hesabımı da kayınçom Numan'a bırakıyorum" gibi bir not düşmek zorunda kalmamamız için Mark Zuckerberg ve saz heyeti, kullanıcılarına olası ölümlerinden sonra hesaplarının kaderini tayinle ilgili 3 hak sunuyor. Nedir bu haklar?
Hesabınız dondurulabilir

Hesabınız silinebilir

Tayin ettiğiniz mirasçınız bir anma sayfası şeklinde yönetebilir

Soru zor, seçim yapmak daha zor. Poltio.com da bu soru ile karşılaşan çoğu kişinin “kapatılsın” demesinden anlıyoruz ki saklanacak çok şeyimiz var. Peki siz ne diyorsunuz?