Normal Bisikleti Elektrikli Bisiklete Çeviren Tekerlek
UrbanX firması dünya üzerindeki milyonlarca bisiklete elektrikli motor ekleyecek bir ürün tasarladı.

Dünya üzerinde bisiklet seven ve kullanan milyonlarca insan var. Bisiklet alanında en yeni trend ise elektrikli bisikletler. Ama çoğu elektrikli bisiklet yüksek fiyatlara satılıyor, yani bisiklet sevseniz bile bir tane almak epey zor. İşte bu noktadan yola çıkan UrbanX firması, 60 saniyede normal bisikletinizi bir elektrikli bisiklet yapacak tekerlek tasarımına imza atmış.



UrbanX bisiklet tekerleğini satın alıp, bisikletinizin ön tekerleği ile değiştiriyorsunuz. Tekerleğin tam ortasında motor, batarya ve elektronik aksamı içeren yuvarlak bir parça bulunuyor. Tekeleğin batarya ile birlikte toplam ağırlığı 6,8 kg ve 136 kg kadar ağırlığı kaldırabiliyor. Merkez parçanın içindeki batarya 36-volt, 3 bin 500 mAH'lik bir Panasonic lityum-iyon pil modeli. Batarya yerinden sökülüp yenisi takılabiliyor ve tükenmiş bataryaları sadece 1,5 saatte şarj etmek mümkün.

Bu elektrikli bisiklet tekerleğinin iki farklı motor versiyonu var. UrbanX Eco modeli 240 watt gücünde ve saatte maksimum 24 kilometre hıza çıkabiliyor. UrbanX Booster modeli ise 350 watt gücünde, o da saatte 32 kilometre hıza çıkıyor. İki motor da yaklaşık 48 kilometre menzil sağlıyor. Tekerlek, içindeki Bluetooth özelliği ile akıllı telefonlara bağlanma becerine sahip. iOS veya Android için indireceğiniz uygulaması sayesinde telekleğin pedal destek modlarını değiştirebiiyor, ne süre ve ne mesafe gittiğinizi, bataryanın kalan şarj miktarını görebiliyorsunuz.

Firma bu elektrikli bisiklet tekerleğini üretme sokabilmek için, kitlesel fonlama platformu Kickstarter'da bir kampanya açmış. Bu kampanya sayesinde UrbanX Eco modelini 299 dolara, UrbanX Booster modelini ise 399 dolara önsipariş edebiliyorsunuz. Kampanya 1 ay sürecek ve teslimatlar 2017'nin Temmuz ayında gönderilecek. UrbanX tekerlekler daha sonra piyasaya çıktığında fiyatları daha yüksek olacak.