KORELİLER SONUNDA BUNU DA YAPTI!

Samsung'un bu yeni patenti, damar tarama işlevini kolumuza getirecek. Peki bu, ne işe yarayacak?

Samsung'un çok sayıda patenti bulunuyor ve her geçen gün bunlar arasına bir yenisini ekliyor. Güney Koreli şirketin aldığı en yeni patent ise, akıllı saat teknolojilerine yönelik.

Şirketin üzerinde çalıştığı teknoloji, akıllı saatlerde yeni nesil güvenlik çözümleri oluşturacak cinsten. Kullanıcı kimliğini belirlemek için damar yapısını analiz eden bu teknoloji, elbette her ne kadar çıkış noktasını akıllı saatler üzerinden yapacaksa da, kullanım alanı bir hayli geniş.

Patent hakkındaki bilgilere göre, saatin el üzerine bakan kenarına yerleştirecek bir kamera sensörü ve iki ışık kaynağı ile kullanıcının el üzerindeki damar yapısı analiz edilebilecek.

Bilekte bulunan damarların görüntülemesini yapan ve taramaya göre kullanım izni veren sistem, akıllı saatlerde mobil ödemenin daha iyi olmasını da sağlayacak.

Damar tarama sisteminin sadece mobil ödemelerde değil, aynı zamanda araba, ev, dolap gibi kişisel şeylerin anahtarı olarakta kullanılabileceğinden bahsedildi. Akıllı saatler ile uyumlu olarak çalışan her türlü kilit, damar tarama sistemiyle birlikte kullanılabilecek.

Samsung'un bu yeni patentinin izlerini bir cihazda ne zaman görebileceğiz şimdilik bilinmiyor.










.................