Her yeni model tanıtımında teknoloji dünyasını sarsan Apple'ın yeni akıllı telefonu iPhone 8'in Türkiye satış fiyatı belli oldu. GSM operatörlerinin yayınladığı fiyatlara göre beklendiği gibi iPhone 8 el yakacak. Peki iPhone 8 ve iPhone 8 Plus Türkiye'de ne kadara satılacak? İşte Apple iPhone 8'in Türkiye ve yurt dışı fiyatları...

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan ve satışa sunulan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’ın Türkiye fiyatları belli oldu. GSM operatörlerinin yayınladığı fiyatlara göre iPhone 8’in 64 GB’lık modeli 4 bin 149 TL, iPhone 8 Plus 64 GB 4 bin 699’den satışa sunulacak. Merakla beklenen iPhone X’in ise satışa sunulduğunda bu fiyatın ciddi anlamada daha yukarısında olması bekleniyor.

iPHONE 8 DİĞER ÜLKELERDE NE KADAR?
iPhone 8’in 64 GB’lıkSon dakika… iPhone 8 fiyatları belli oldu modelinin ABD’deki satış fiyatı 699 dolar. Aynı modelin 256 GB kapasiteye sahip olan seçeneği ise 849 dolardan satılmakta.

iPHONE 8’E BEKLENEN İLGİ OLMADI
Apple iPhone X ile dünyayı sallarken ürünün gölgesinde kalan iPhone 8 dün ABD dahil dünyanın 55 ülkesinde satışa çıktı. iPhone 8 için mağazaların eski modellerde olduğu gibi kalabalık olmadığı gözlendi. San Fransisco Union Square'deki Apple mağazasında sadece 80 kişinin kuyrukta olduğu görüldü. Reuters'ın haberine göre Sidney George Street'teki Apple mağazasının önünde mağaza açılmadan sadece 30 kişi kuyruğa girmişti. İphone 8'in beklenen ilgiyi görmemesi şirket hisselerine de yansıdı. Cihazın tanıtıldığı 12 Eylül tarihinden bu yana Apple hisseleri yüzde 6.3 değer kaybederek 161 dolardan satılmaya başlandı. İphone 8'i Sidney'de alan ilk kişi olmak için 11 gündür kuyrukta olan Mazen Kourocuhe, “8, 7'ye çok benziyor. Cihaz 4K çekim yapabiliyor. Çok da yeni özellikleri yok” diye konuştu.