iCloud Hacklendi, Ünlülerin Özel Hayatları Ortaya Saçıldı


31 Ağustos 2014 gecesi pek çok yabancı ünlüyü de ilgilendiren bir güvenlik problemi ortaya çıktı. 4Chan ve Reddit üzerinden duyurulan iCloud sızıntısı, henüz kimliği belli olmayan bir hacker tarafından gerçekleştirildi ve henüz saldırının tam kapsamı bilinmemekle birlikte pek çok ünlünün uygunsuz, nü fotoğraflarının bu sitelere düşmesiyle birlikte ortalık karıştı.

Fotoğrafları ele geçirilen ünlüler arasında Jennifer Lawrence, Victoria Justice, Emily Browning, Kate Bosworth, Jenny McCarthy, Kate Upton ve çok daha fazla ünlü bulunmakta. Bazı Twitter hesapları üzerinden bu fotoğrafların paylaşılmaya başlanmasıyla birlikte Twitter yönetimi de olaya el atarak site kurallarını ihlal ettikleri gerekçesiyle bazı hesapları deaktive etti.

Aşağıda 4Chan üzerinde yayınlanan listeyi görebilirsiniz.



Bazı ünlüler bu durum üzerine Twitter üzerinden fotoğrafların sahte olduklarını duyurdular ancak yapılan tahminler böyle bir duruma ihtimal bırakmıyor. Henüz Apple tarafından herhangi bir bilgi sunulmaması veya açıklama yapılmaması nedeniyle iCloud saldırısının gerçek olup olmadığına dair net bir bilgi mevcut değil.

Lakin Mary E. Winstead'in fotoğrafların gerçekliğini onaylayarak yıllar önce kocası tarafından çekilmiş ve daha sonra silinmiş olduklarını belirtti ve saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.

Şirket sessizliğini korumaya devam ederken, kullanıcılar iCloud hesaplarının ne kadar güvenilir olduğunu sorgulamaya başladılar bile. Zira Apple ürünleri genellikle güvenli olmaları ve Android işletim sistemli cihazlara göre açık barındırmamaları ile biliniyorlar.

Apple'ın imajını oldukça sert bir şekilde sarsabilecek olan bu duruma karşılık nasıl bir cevap verileceği ise şimdilik meçhul.

Eğer iCloud'un bu açığına istinaden diğer depolama servislerini kullanmak isterseniz aşağıdaki alternatifleri deneyebilirsiniz: