Hata Yapmak İstemiyorsanız...
Yılbaşında sevdiklerinize telefon veya elektronik cihaz hediye edecekseniz, bu uyarılara kulak verin


Yeni şeyler satın alırken bize sunulan seçenekler arasında seçim yapmak, her zaman kolay olmayabiliyor. Almak istediğiniz cihaz ister telefon olsun, ister oyun konsolu, önünüzde dikkat etmeniz gereken birçok seçenek ve yapılandırma var. Bu yazımızda sevdiklerinize yılbaşı hediyesi alırken işinizi kolaylaştıracak 5 ipucunu sizlerle paylaşmak istedik.
1. Pazarın liderleri genelde en iyisidir
Teknoloji gazeteciliği, yeni, heyecan verici konseptleri öne çıkarsa da en iyi cihazlar, ne yazık ki hep pazarın lideri konumundaki üreticilerden gelecektir. Yani gerçekten çalışan ve ihtiyaçlarınızı karşılayan bir şey istiyorsanız, çoğu zaman pazarın önde gelen firmalarının sunduğu seçeneklere bakmanız gerekiyor. Bunun sadece telefonlar değil, TV'ler gibi diğer ürün kategorileri için de geçerli olduğunu söyleyelim.
2. Cihazın hangi hizmetlerle ve diğer cihazlarla bağlandığına dikkat edin
Elektronik cihazlar çoğu zaman her şeyden izole biçimde çalışmıyorlar. Örneğin Google'ın uygulamalarını sıkça kullanan bir kişiye, bu hizmetlerin bulunmadığı bir Kindle Fire tablet veya Windows Phone'lu telefon hediye etmek iyi bir fikir olmayabilir.
Benzer şekilde konsollarda da PS4 ve Xbox One için çıkan her oyun, iki konsolda birden çalışmıyor. Konsol hediye etmeyi düşündüğünüz kişinin arkadaşlarının hangi konsollara sahip olduğunu düşünmenizde fayda olabilir.

Kullanıcı deneyimi, donanımdan daha önemli
3. Kullanıcı deneyimi, donanımdan daha önemli
Teknoloji ve telefon dünyasını yakından takip ediyorsanız, kameraların megapiksel sayısından işlemci hızına en çok donanımların tartışıldığına şahit olmuşsunuzdur. Ancak bu tartışmalar, yazılımın önemini bir bakıma ihmal ediyor.
Örneğin iPhone'da daha tutarlı bir kullanıcı deneyimine sahipken Android'de daha derin kişiselleştirme seçeneklerine sahipsiniz. Elbette hem Android, hem de iOS son derece gelişmiş işletim sistemleri ve seçiminiz, sonuçta kişisel tercihlere kalıyor.
4. Ödediğiniz kadar alırsınız
Bunu söylemekten gurur duymuyoruz, ancak ucuz alternatifler konusunda seçenekleriniz çok geniş olmayabilir. HTC One M8, Galaxy Note 4 ve iPhone 6 gibi en pahalı telefonlar, piyasadaki en iyi seçenekleriniz arasında. Tabi elmasla donatılmış saçma telefonları hesaba katmıyoruz. Markası tanınmamış bir Smart TV, Samsung'un Smart TV'sinden 300 TL daha ucuz olabilir ancak bu televizyon, aynı uygulamaları ve sık güncellemeleri büyük ihtimalle sunmayacaktır.
5. Bir işlev size gereksiz görünüyorsa, muhtemelen gerçekten öyledir
Üreticiler, yeni teknolojileri telefonlarına aceleyle ekleyip bize sunmayı seviyorlar. Kavisli ekranlı Note Edge'i, tam optik zoom'lu kamera lensli Galaxy K'sıyla Samsung, bu konuda ilk akla gelen üreticilerden.
Aklınızda bulundurmanız gereken temel kural, bir işlevin size gereksiz gibi görünmesi halinde, gerçekten de gereksiz olabileceğidir. Böyle bir cihaza ödeyeceğiniz ek paraya değmeyebilir.