GSM Operatörlerinin Sonu Geliyor

The Economist dergisinin yayınladığı makaleye göre 2018 yılı itibariyle her 20 kişi için kamu alanlarında bir tane kablosuz erişim noktası olacak.

İngiliz The Economist dergisi son yayınlanan sayısında internet ve GSM operatörlerinin geleceği hakkında önemli değişikliklerden bahsetti. Dergiye göre 2018 yılında GSM operatörlerinden sağlanan internet hizmetine ihtiyaç azalacak ve kamusal alanlarda her 20 kişi için bir tane kablosuz erişim noktası olacak.

TELEFONLARIN 42'Sİ KABLOSUZA GEÇTİ

Dergide yer alan comScore araştırmasına göre mobil telefonlardan sağlanan internet trafiğinin %42'si ile tabletlerden sağlanan internet trafiğinin %90'ı kablosuz internete geçti bile..

Şu an kafeler, AVM'ler, kütüphaneler, havalimanları, parklar ve oteller gibi topluma açık alanlarda kullanılabilen Wireless'ın çeşitli güvenlik problemlerini bünyesinde barındırdığına dikkat çeken dergi, kablosuz internete olan ilgiliyle beraber bu konuda da gelişmeler yaşanacağına dikkat çekiyor.

KABLOSUZ ERİŞİM NOKTALARI UCUZA MAL OLUYOR

Kablosuz internetin en çok GSM operatörlerini etkileyeceğini söyleyen dergi, kablosuz ağ sisteminin gelişmesinde en çok katkıyı da yine GSM operatörlerinin yaptığını söylüyor.

Önceleri GSM operatörleri tarafından sağlanan 3G/4G servislerine karşı bir tehdit oluşturan kablosuz ağlar, şimdilerde operatörlerin müşterilerine daha iyi bir hizmet sunma yolu olarak görülüyor. Bunun en büyük sebebi kablosuz ağlardaki bant genişliği ve ucuza mal olması. Çünkü kablosuz erişim ağ noktalarının oluşturulması baz istasyonu kurmaktan daha ucuza mal oluyor.

Bütün bu gelişmeler ışığında şu an dünya üzerinde bulunan 47 milyar kablosuz erişim noktasının 2018 yılına gelindiğinde 340 milyarı bulması bekleniyor. Bu da dünya üzerindeki her 20 kişiye bir kablosuz erişim noktası düşmesi anlamına geliyor.