Gerçekten uçabilen bir DeLorean spor araç sahibi olmak inanılmaz etkileyici bir şey olacak...

Geleceğe Dönüş (Back to the Future) filminin deli profesörü Doc Brown ve zamanda yolculuk yapabilen uçan arabası bilimkurgunun en ünlü ikonlarından ikisi. İşte şimdi filmde kullanılan DeLorean marka arabanın yaratıcısı John DeLorean'ın yeğeni gerçekten uçan bir otomobil projesi ile gündeme geliyor. Tüm sülalesi taşımacılık sektöründen gelen Paul DeLorean, bir uçan araba yaparak tarihe kendi ismini de yazdırmak niyetinde.

Uzmanlar yenilikçi iş modelleri, çok hafif ama sağlam materyaller, hızla artan batarya kapasiteleri ve güçlü elektrik motorları sayesinde uçan arabaların artık hayal olmadığını savunuyor. Özel taksi şirketi Uber 2020'de Dubai'de ilk hava taksisi servisini başlatmak niyetinde. DeLorean Aviation ise kendi iddialı tasarımlarının peşinde. DR-7 ismindeki ilk araçları 6 metre uzunluğunda ve 5,5 metre kanat genişliğine sahip. Ama kanatlar gayet akıllıca bir düzenekle içe katlanıyor ve araç bir garaja bile sığacak boyuta geliyor.

İki kişi taşıyacak DR-7 tam elektrikli olacak, tam şarj ile yaklaşık 200 kilometre mesafeye uçabilecek. İlk prototipi 2018 sonuna kadar tamamlamayı ve uçuş denemelerine başlamayı planlamışlar. Şimdilik aracın üçte bir boyutundaki bir uzaktan kumandalı versiyonu ile testler yapıyorlar. Ne yazık ki DR-7'nin ne zaman piyasada olacağı da, fiyatı da henüz belli değil. Fakat en iyimser tahminle 5 sene kadar daha beklemek durumunda kalacağız gibi görünüyor.