Facebook'tan Skandal Gazze Kararı!
Sosyal paylaşım sitesi Facebook kuşatma altındaki Gazzelilerin hesaplarını askıya alıyor. Filistin'i destekleyici paylaşımlar yapan sayfalar bir bir kapatılıyor

Facebook Filistin'i destekleyen sayfaları hiçbir gerekçe olmadan kapatıyor.
Gazze Şeridi'ndeki Filistinli politikacılar ve akademisyenlerden oluşan bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tepki gösteren ve Filistinlilerin sesini dünyaya duyurmaya çalışan gruplara ait Facebook sayfalarının gerekçe gösterilmeden Facebook yönetimi tarafından askıya alındığını belirtti.

Gazze Ummah Üniversitesi'nde profesör olan Adnan Ebu Amer, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamalarda, "Facebook yönetiminin, Filistinlilere ait sayfaları önceden haber vermeksizin kapatmasının düşmanca ve anlaşılamaz" olduğunu belirtti.

Gazze'deki Hamas hareketinin önde gelen isimlerinden biri olan Musa Ebu Merzuk'un Facebook sayfası da gerekçe gösterilmeden kapatıldı. Merzuk'un sayfasında 20 bin takipçisi bulunuyor. Merzuk'un önceki hesabı da bir gerekçe gösterilmeden kapatılmıştı.

İsrail'in saldırılarına karşı Facebook, Twitter gibi sosyal medya araçları üzerinden ayrı bir mücadele yürütülüyor. Sosyal medya, özellikle İsrail yanlısı haber ajanslarının oluşturduğu bilgi kirliliğine karşın, doğru haberlerin dünyaya aktarılması için önemli bir kanal görevi görüyordu.