Facebook'tan Çılgın Proje
İnterneti tüm dünyada erişilebilir hale getirmek için uğraşan Facebook, bu amacına ulaşabilmek için insansız hava araçlarını kullanmayı planlıyor.


Dünyanın en popüler sosyal medya platformunu bünyesinde barındıran Amerikalı internet devi Facebook, son yıllarda farklı alanlara yaptığı önemli yatırımlarla sıradan bir sosyal medya firmasının ötesine geçmeyi başardı ve teknoloji dünyasının en önemli firmaları arasında yerini aldı. Birçok farklı projeye imza atan firma, geçtiğimiz yıl yayınladığı açıklamayla interneti tüm dünyada daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için insansız hava araçları, uydular ve lazer teknolojileri üzerinde çalışmakta olduğunu duyurdu.
Bu amacına ulaşabilmek adına yedi telefon üreticisiyle birlikte internet.org kampanyasını başlatan Facebook, tüm dünyadaki insanları bir araya getirme amaçlı bu kampanyasında şimdiye kadar oldukça başarılı oldu ve Hindistan, Zambiya ve Filipinler gibi az gelişmiş ülkelerde interneti yaygınlaştırmayı başardı. İnternet.org kampanyasını geliştirmek için yeni yollar arayan Facebook, interneti yaymak için insansız hava araçları kullanacak.


Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlik sırasında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Facebook kurusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, bu amaçlarına ulaşmak adına en önemli rakipleri arasında yer alan Google’la beraber çalışmaya bile razı olacaklarını söyledi. İnterneti yaymak için kendi insansız hava araçları projesini başlatan Google’ın bu fikre olumlu bakıp bakmayacağı şimdilik belirsizliğini koruyor olsa da, hem Google hem de Facebook’un yaptığı bu atılımlar internetin yakın gelecekte çok daha erişilebilir bir hal alacağını gözler önüne serdi.