Facebook'taki Bu Linke Tıkladıysanız!

Ele geçirebildiği kullanıcı hesaplarından attıkları mesajlarla, ya da fotoğrafı başka, teslim edildiğinde başka, sahte ürünler pazarlayarak dolandıranlar şimdi farklı bir yöntemi daha deniyor.

FACEBOOK SAYFASINDA REKLAM

Boyutunun büyük olduğu düşünülen bu yöntemde facebook sayfasına tanınmış ürünlerin reklamı yerleştiriliyor. Cazip fiyat nedeniyle tuzağa düşen tüketiciler bu linke girdirdiklerinde karşılarına telefon numaraları çıkıyor. Ürün siparişi için bu numara arandığında hesap numarasına yönlendiriliyor. Bu hesaba para yatırılması halinde ise ne ürün ne de para alıcıya geri dönmüyor.

BİR KADIN ŞİKAYET ETTİ, ŞİKAYETÇİLER KUYRUĞA GİRDİ

Bu yöntemi kullanan dolandırıcılar, tuzağa düşen N.Ö.O adlı kadının şikayetiyle başlayan soruşturmada ortaya çıktı. N.Ö.O, 899 tl fiyatla satıldığı belirtilen Facebook sayfası reklam linkini tıkladı. Bu sayfadaki iletişim numarasından sözde firmanın yetkilisine ulaşan alıcı, kendine bildirilen hesap numarasına 900 tl yatırdı. Çok geçmeden dolandırıldığını anlayan N.Ö.O’nun şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

DOLANDIRICILIKTA KULLANILAN HESAP SAHİBİ TUTUKLANDI

Polis ilk olarak hesap numarasının sahibini buldu. Hesabın sahibi R.B tutuklandı ama anlattıkları dolandırıcılığın boyutunun büyüklüğünü ortaya koydu.

KADIKÖY’ÜN GÖBEĞİNDE 4 KATLI BİNA KİRALADILAR

Kendisinin de kandırıldığını söyleyen R.B aynı nedenle çok sayıda şikayet olduğunu bu şikayetlere karşı nasıl ifade vereceği konusunda şirketin avukatından akıl aldığını söyledi. Kadıköy’ün göbeğinde 4 katlı bina kiralayacak kadar hedef büyüten şirketin en önemliği özelliği ise kullandığı mekanları bir kaç ay gibi kısa zamanda terketmeleri. Soruşturmanın başlamasıyla şüphelilerin peşine düşen polis söz konusu organizasyonun üyelerinin bir bölümüne ulaşmayı başardı ve yakaladı. Şüphelilerin yakalandığı adresteki bilgisayar kayıtlarına el kondu.

DOLANDIRILANLARIN SAYISI ARTABİLİR

Kısa sürede bu yöntemle dolandırıldığını söyleyenlerin sayısı 100 e yaklaştı. Yetkililer bu sayının çok daha artacağını çünkü söz konusu şirketin sadece İstanbul değil benzer yöntemleri kullanarak ülke genelindeki alıcıları hedeflediklerini belirtti.