Facebook'ta Şifre Girme Dönemi Sona Eriyor
Facebook'un F8 konferansında tanıtımını yaptığı Account Kit ile, Facebook'a kullanıcı adı ve şifre ile girme dönemi sona erecek. Yeni uygulamayla birlikte kullanıcılar e-postaları veya telefon numaralarıyla kayıt olup giriş yapabilecekler.

ŞİFRE GİRMEK TARİHE KARIŞIYOR

Facebook'un F8 konferansında tanıttığı Account Kit ile birlikte kullanıcı adı ve şifre girmek tarihe karışıyor. Geliştiriciler artık uygulamalarında giriş yapabilmek için çok daha basit yöntemler tercih edebilecek.

Kullanıcı adları ve şifreler uygulamalara giriş yapmakta zorluk çıkarabiliyor. Farklı uygulamalar için birden fazla isim ve şifreye sahip olan kullanıcılar sıklıkla hatalı giriş yapabiliyor. Account Kit sistemi sayesinde kullanıcılar e-posta veya telefon numarasıyla kayıt olup sisteme giriş yapılabiliyor. Kayıt için yalnızca e-postaya veya telefona gelen onaylama kodunu kullanmak yeterli oluyor. iOS, Android, web ve mobil web için geliştirilen Account Kit'in yakında Facebook ile giriş yapmayı sağlayan sitelerde yaygın olarak kullanılması bekleniyor.