Eğer yüksek fiyatlarına hazırsanız, bu akıllı saat ve sensör ikilisi hayatınızı kolaylaştırabilir.

Piyasadaki en popüler fitness ölçüm cihazlarının üreticisi Fitbit, yeni çıkartacağı Ionic isimli akıllı saat ile şeker hastalarının hayatını kolaylaştırmak niyetinde. Çünkü bu saatin içinde Dexcom G5 Mobile Sensor isimli deri altı sensöründen gelen veriyi kablosuz şekilde toplama özelliği var. Deri altına acısız şekilde kendi kendinize yerleştirebileceğiniz bu minik sensör, kişinin glükoz seviyelerini her beş dakikada bir ölçebiliyor.

Dexcom G5 deri altı sensörü aslında Apple Watch ile de uyumlu, fakat verinin önce bir iPhone'a gönderilmesi gerekiyor. Yani eğer yanınızda iPhone'unuz yoksa glükoz seviye ölçümleri görüntülenemiyor. Fitbit Ionic ise bir akıllı telefon aracılığına gerek duymadan ölçümü anında saat üzerinde sunabilecek.

Bu tür pratik deri altı sensörleri ve onlara uyumlu akıllı saatlerin yaygınlaşması, dünya çapındaki yüzmilyonlarca diyabet hastasının hayat koşullarını daha kaliteli hale getirecek. Tek bir problem var, henüz bu cihazların fiyatları biraz pahalı. Fitbit Ionic akıllı saatin ABD fiyatı 300 dolar ve Dexcom G5 deri altı diyabet sensörünün fiyatı ise 900 dolar civarında.